detector.media
12.05.2005 14:04
МГО "Інтерньюз-Україна" та НТКУ проведуть тестування журналістів Першого національного
За попередньою домовленістю керівництва НТКУ з МГО "Інтерньюз-Україна" тестування співробітників служби новин Першого національного відбудеться з 13 по 27 травня, повідомляє МГО «Інтерньюз-Україна».

Тестування будуть проводити тренери з новинної журналістики МГО "Інтерньюз-Україна" Ігор Куляс і Олександр Макаренко. Паралельно створюється Рада експертів, до складу якої ввійдуть Іванна Коберник, Іванна Найда, Кирило Лукеренко, Олег Панюта і Наталія Лігачова.

Попередньо тренери у доступній та аргументованій формі роз'яснять співробітникам служби новин НТКУ критерії оцінки матеріалів та випусків новин, а також суть і дух стандартів новинної журналістики.

Далі протягом повного тижня (7 днів) буде відстежено всі випуски новин і кожний матеріал буде оцінено за дотриманням/недотриманням 33 критеріїв, розроблених МГО "Інтерньюз-Україна" та успішно випробуваних уже на багатьох українських телекомпаніях. Випуски в цілому оцінюватимуться за 10 критеріями. Критерії охоплюють всі складові – роботу редакторів, ведучих, репортерів, операторів і режисерів монтажу.

Співробітники, які будуть незгодні з конкретними оцінками, матимуть змогу оскаржити їх, Рада експертів відіграватиме в цьому роль третейських суддів. Остаточні підсумки тестування буде презентовано колективу новин 27 травня. Підсумки включатимуть до себе не лише поточну оцінку професійного рівня кожного співробітника, який проходитиме тестування, але й висновки щодо перспектив професійного розвитку співробітника. Керівництво НТКУ і новинної служби зроблять висновки за результатами тестування.

"Детектор медіа"

Читайте також:

Тестування співробітників служби новин НТКУ буде добровільним

Сотрудникам службы новостей УТ-1 предстоит двухнедельное тестирование

Василь Самохвалов: Засади редакційної політики НТКУ представлять вже на початку травня
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY