Василь Самохвалов: Засади редакційної політики НТКУ представлять вже на початку травня

21 Квітня 2005
742
21 Квітня 2005
16:33

Василь Самохвалов: Засади редакційної політики НТКУ представлять вже на початку травня

742
Василь Самохвалов: Засади редакційної політики НТКУ представлять вже на початку травня
Як вже писала "Детектор медіа", вчора директором творчо-виробничого об’єднання "Новини" в Національній телерадіокомпанії України призначили Василя Самохвалова.

"Детектор медіа" попросила колегу розповісти про майбутню долю колективу "Новин" та про можливі зміни, які чекають програму.

Стосовно долі колективу Василь Самохвалов повідомив про неминучі звільнення деякої кількості працівників, але зазначив, що "розповісти щось детальніше він поки не готовий". Позаяк відповідь на це питання, за його словами, дасть саме атестація. За її результатами і будуть прийняті відповідні рішення. "Можу сказати тільки, що до атестації - з метою об"єктивізації - будуть залучені сторонні особи та організації, зокрема "Інтерньюз". Критерії оцінки зараз тільки розробляються, тому про них говорити теж зарано", - зазначив Самохвалов.

Щодо засад нової редакційної політики, то Василь Самохвалов сказав, що вони мають бути розроблені до початку травня.

А свою роль на новій посаді він вбачає у виведенні "Новин" на якісно новий рівень. Одне з головних завдань, поставлених перед Василем - це підняти "Новини" на трете місце по Україні за рейтингами.

"Керівництво НТКУ найняло Андрія Шевченка і його команду для того, щоб змінити існуючу ситуацію", - сказав новий директор ТО "Новини". "Я особисто себе розглядаю як менеджера, який повинен зробити цю структуру такою, яка б ефективно працювала на ринку". І звісно, за словами Василя Самохвалова, "загально редакційне завдання - це впровадження засад громадського мовлення на базі НТКУ", незалежно від того, коли система суспільного телебачення запрацює офіційно.

"Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду