Кирило Тимошенко зробив промо кампанії Зеленського та встиг попрацювати з Порошенком. Як він потрапив у штаб і до чого тут Коломойський?

Кирило Тимошенко зробив промо кампанії Зеленського та встиг попрацювати з Порошенком. Як він потрапив у штаб і до чого тут Коломойський?

30 Квітня 2019
3389
30 Квітня 2019
12:57

Кирило Тимошенко зробив промо кампанії Зеленського та встиг попрацювати з Порошенком. Як він потрапив у штаб і до чого тут Коломойський?

Марія Жартовська, theБабель
3389
Тридцятирічний Кирило Тимошенко створив відеообраз кандидата в президенти Володимира Зеленського. Продакшн Тимошенко GoodMedia знімав усі ролики Зеленського і найвідоміший ролик кампанії — виклик Петра Порошенка на дебати на стадіон. Як колишній спортивний журналіст познайомився з топ-політиками, під час президентської кампанії зумів попрацювати на двох головних суперників і чому Тимошенка пов'язують з Ігорем Коломойським.
Кирило Тимошенко зробив промо кампанії Зеленського та встиг попрацювати з Порошенком. Як він потрапив у штаб і до чого тут Коломойський?
Кирило Тимошенко зробив промо кампанії Зеленського та встиг попрацювати з Порошенком. Як він потрапив у штаб і до чого тут Коломойський?

У жовтні 2013 року 24-річний Кирило Тимошенко у своєму Facebook опублікував фото таблички на заправці: «Вас обслуговує касир-оператор Зеленський В». «Оце честь!» — підписав він фотографію.

Через п'ять років — у жовтні 2018-го — керівник відомого в країні продакшину Тимошенко потрапив у команду майбутнього кандидата в президенти Володимира Зеленського. Ще через півроку Тимошенко стояв поруч із Зеленським на сцені, очікуючи результатів екзитполів другого туру виборів. Він зробив майже історичне селфі з майбутнім президентом і його командою за кілька секунд до перемоги.

GoodMedia

У 2006 році 17-річний Тимошенко пішов на свою першу роботу — один з дніпропетровських телеканалів. Працював спортивним журналістом, паралельно був власкором програми «Гол!» на «Новому каналі». Тоді ж відома медійниця Алла Липовецька запускала на «Новому» першу «Фабрику зірок». У проект шукали багато журналістів. Тимошенку запропонували роботу, і він переїхав з Дніпропетровська до Києва.

«Він був зовсім юним хлопчиком, але розумним і талановитим», — згадує Липовецька, яка згодом стала його наставницею. Разом з нею він працював на телеканалі «Інтер», у компанії FILM.ua і на каналі «Україна».

У 2014-му Тимошенко заснував власний продакшн — GoodMedia. На питання про стартовий капітал відповідає: «Заробив на «Інтері, FILM.ua, телеканалі «Україна».

У компанії кілька напрямків роботи: телепродакшн, політичний та комерційний PR, smm, організація івентів — передвиборчих турів, з'їздів і концертів. Серед найбільш відомих комерційних проектів — зйомки 42 роликів-візиток країн-учасниць «Євробачення».

Але на ринку GoodMedia більше відома завдяки політичній та соціальній рекламі. Замовниками Тимошенка ставали багато топ-політиків країни. У 2014-му його продакшн організовував трансляцію інавгурації Петра Порошенка. Тимошенко згадує, що тоді на нього виходили з різних сторін і просили, щоб саме його режисер — Андрій Нестеренко — робив інавгурацію.

У жовтні 2014-го на телеканалі «1+1» вийшов фільм виробництва GoodMedia «Битва за Дніпро». З двома героями — Борисом Філатовим і Геннадієм Корбаном — Тимошенко, за його словами, почав спілкуватися під час Євромайдану. Фільм розповідав про роботу команди голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського. Останній теж брав участь у зйомках і спілкувався з Тимошенко.

Такі великі політичні замовники з'явилися під час дострокових парламентських виборів 2014 року. Тоді компанія Тимошенка «вела» в округах кандидатів у нардепи: Бориса Філатова, Віталія Купрія та Андрія Денисенка. Усі троє пізніше стали членами партії УКРОП.

Після цього, у 2015-му, Тимошенко брав участь у передвиборній кампанії глави УКРОПу Геннадія Корбана у скандальному 205 окрузі та повторно працював з Філатовим. Останній балотувався в мери Дніпра від УКРОПу.

З УКРОПом пов'язаний не тільки бізнес Тимошенка. У 2015-му від цієї партії він балотувався у Київраду. Його батько, Владлен Тимошенко, голова дніпровської обласної організації партії і депутат облради від УКРОПу. До цього він керував торговим центром «Пасаж», який належав Корбану і Філатовим. Один із лідерів УКРОПу — Коломойський.

У 2017—2018 роках GoodMedia зняли цілу низку роликів про здобутки влади — уряду і Міністерства інформполітики. За це з бюджету компанія отримала 21,35 мільйонів гривень. А в січні 2019 року на телеканалі «Прямий» вийшов ще один фільм GoodMedia про друга і бізнес-партнера Порошенка — «П'ять днів з Ігорем Кононенком».

Серед відомих політичних замовників GoodMedia — Юрій Луценко, для якого компанія зняла три ролики, у тому числі і торішнє привітання генпрокурора з Днем Незалежності. Уже під час президентської кампанії, коли Тимошенко працював у команді Зеленського, GoodMedia транслювала форум команди Порошенка «Відкритий діалог» у Палаці спорту.

На питання про те, чому компанія працює з політиками з різних партій і з дуже різними принципами, Тимошенко відповідає: «Це бізнес. Якщо хтось хоче, щоб ми працювали з ним одним, це коштує набагато дорожче. З приводу політичних поглядів, ми не перебираємо. Не будемо нічого робити для сепарських і російських партій — це наша позиція».

У Зеленського

У команді Зеленського Тимошенко з'явився восени минулого року. На ньому було відразу кілька функцій. Одна з них стратегічно важлива — відео-промо передвиборчої кампанії.

GoodMedia знімала всі ролики кандидата і найбільш відомий ролик з викликом Порошенка на дебати на стадіон. Тимошенко також спілкується з журналістами і частково дублює обов'язки прес-служби.

Хто познайомив Тимошенка з Зеленським, точно невідомо. Сам Тимошенко каже, що «можливо [керівник штабу кандидата] Іван Баканов». Але, за словами близького до Зеленського джерела theБабеля, у команду його привів юрист Зеленського і Коломойського — Андрій Богдан. Коли Коломойський очолював Дніпропетровську ОДА, Богдан був його позаштатним радником. Про те, що Тимошенко входить у неформальне крило Богдана, у своєму розслідуванні говорили і журналісти програми «Наші гроші».

Сам Тимошенко стверджує, що це чутки: «Це смішне розслідування. Богдан і медіа-офіс, вас нічого не бентежить у цьому?» На пряме питання, чи рекомендував його Зеленському партнер останнього в ТБ-бізнесі — Коломойський, Тимошенко відповідає: «сумніваюсь».

Яку посаду в майбутньому отримає той, хто створив відео-образ обраного президента — поки невідомо. Усі без винятку члени команди Зеленського на цю тему говорити відмовляються. Тому поки Тимошенко продумує сценарій і трансляцію майбутньої інавгурації президента.

— Це буде аскетично. Ми не збираємося робити якесь шоу, тому що це державний бюджет. Усе буде якісно і з хорошою трансляцією.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Марія Жартовська, theБабель
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3389
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду