Олена Зеленська: У 2015-му Володимир боровся проти цензури на «1+1»

Олена Зеленська: У 2015-му Володимир боровся проти цензури на «1+1»

30 Квітня 2019
6711
30 Квітня 2019
16:47

Олена Зеленська: У 2015-му Володимир боровся проти цензури на «1+1»

6711
В інтерв’ю американському виданню The Daily Beast Олена Зеленська заявила, що новий президент України Володимир Зеленський «ніколи не буде чиєюсь маріонеткою».
Олена Зеленська: У 2015-му Володимир боровся проти цензури на «1+1»
Олена Зеленська: У 2015-му Володимир боровся проти цензури на «1+1»

Нова перша леді України розповіла, що в 2015 році спостерігала за боротьбою чоловіка проти зусиль олігарха Ігоря Коломойського встановити на каналі «1+1» цензуру.

«Володимир ніколи не буде чиєюсь маріонеткою У нас був великий скандал, коли Коломойський скасував трансляцію нашого телевізійного показу на телеканалі «1+1» через політичні жарти. Володимир подзвонив йому по телефону і кричав так голосно, що я думала, що ми більше ніколи не матимемо шоу на телебаченні. Це був поворотний момент, коли ми захищали нашу незалежність», — розповіла Олена Зеленська.

Крім того, вона сказала, що Володимир Зеленський не хоче займати будівлю для адміністрації президента на Банковій, тому що вона «заражена темним минулим». На її думку, краще там зробити музей сучасного мистецтва чи віддати приміщення університету.

Пані Зеленська також заявила, що «за останні п’ять років еліти Петра Порошенка хотіли покарати їх за жарти».

«Тоді ми вирішили щось із цим робити, щоб врятувати нашу демократію. Коли телевізійні канали поодинці потрапляли під контроль керівництва, ми зрозуміли: якщо ми не будемо діяти, то ми потрапимо в таку ж ситуацію, що й Росія», — сказала вона.

В інтерв’ю Олена Зеленська згадала також про «вбивства активістів та репортерів» і сказала, що очікує побачити нарешті правосуддя.

«Для деяких людей легше існувати без свободи, під обмеженнями, визначеними для них. Але коли політики обмежують свободу журналістам, які хочуть відкрито писати правду, це не чесно», — заявила Олена Зеленська.

Нагадаємо, що кінцевим бенефіціаром каналу «1+1» є олігарх Ігор Коломойський, якого пов'язують із новим президентом України Володимиром Зеленським. Так, за даними проекту «Схеми: корупція в деталях»,  юрист Зеленського Андрій Богдан є особистим адвокатом Коломойського.

У 2015 році «1+1» зняв з ефіру випуск «Вечірнього кварталу», пояснивши це технічними причинами. Тоді Володимир Зеленський казав: керівництво каналу йому пообіцяло, що «це був виняток і більше таке ніколи не повториться».

Нещодавно Національна рада виявила, що в ефірі телеканалу «1+1» за період із 31 січня 2019 до 31 березня 2019 телепроекти із Володимиром Зеленським зайняли 14 % від всього програмного наповнення телеканалу. За цей період на «1+1» не було зафіксовано жодного критичного матеріалу чи інформації про Зеленського.

Фото — ВВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6711
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
слуга народа
1793 дн. тому
Сейчас надежда только на то, что Владимир Зеленский порвёт все связи с кукловодами и станет настоящим Слугой народа. Всё-таки за него проголосовало 73%! Неужели этого не достаточно, чтобы раз и навсегда покончить с порочной практикой манипулирования народом. Что нужно? Юристы? Администрация? Охрана? Разве не найдётся специалистов, не связанных с коломойскими и прочими фирташами? Ведь народ терпит долго, но если терпение сорвётся — далеко будут лететь все буржуины вместе с депутанами, очень далеко. Эти 73% — не столько за Зеленского, сколько против отвратительной антинародной политики. Остаётся надеется, что Владимир это поймёт.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду