«Команда Invictus»: на UATV стартує цикл сюжетів про учасників національної збірної (ВІДЕО)

«Команда Invictus»: на UATV стартує цикл сюжетів про учасників національної збірної (ВІДЕО)

8 Жовтня 2018
915
8 Жовтня 2018
10:42

«Команда Invictus»: на UATV стартує цикл сюжетів про учасників національної збірної (ВІДЕО)

915
«Команда Invictus»: на UATV стартує цикл сюжетів про учасників національної збірної (ВІДЕО)
«Команда Invictus»: на UATV стартує цикл сюжетів про учасників національної збірної (ВІДЕО)

Їх не зламали тяжкі життєві обставини, не змусили опустити руки серйозні травми, не зупинили страшні діагнози лікарів. Вони – воістину нескорені: 15 мужніх українців, які представлять нашу країну на Invictus Games-2018 в Сіднеї.

Історії цих людей можна буде побачити у випусках новин на телеканалі іномовлення України UATV.

8 жовтня мовник запускає спеціальний цикл сюжетів, з яких глядачі дізнаються про життя, заняття, захоплення учасників Ігор Нескорених, а ще про їхню неймовірну силу волі та безмежну любов до життя. Нагадаємо, що українська команда вирушає до Сіднея в ніч із 16 на 17 жовтня і буде боротися за першість у 6 дисциплінах.

“У цьому циклі ми намагалися максимально охопити всіх учасників, приділити увагу кожному. Він складається з 9 сюжетів. Деякі будуть присвячені окремим особистостям, а деякі – відразу декільком. Але ми розповімо про кожного учасника, – зазначає автор проекту, журналіст каналу UATV Євгенія Бурда . – У кожного з них – своя історія. Історія служби, поранення, реабілітації. Історія, що ділиться на “до” і “після”. ​​Якщо чесно, не всі герої були готові ділитися і відкриватися в розмові. Хтось просто в міру своєї скромності питав: “А це обов’язково?”.

За словами автора, багато учасників національної команди – жителі різних регіонів України. При чому, є ті, хто живе в дуже віддалених районах і селах, де навіть немає необхідної інфраструктури для повноцінних тренувань.

Олександр Чалапчій живе в маленькому селі на Кіровоградщині. На війні він втратив дві ноги і йому, дійсно, ніде тренуватися вдома,  – поділилася Євгенія Бурда. – У населеному пункті немає ні велодоріжок, ні спортзалу, а стадіон давно заріс бур’янами. Але при цьому він не те щоб не впадає у відчай. Він просто живе своїми новаторськими ідеями! Крім спорту розвиває власний бізнес. При чому – в різних напрямках. Раніше займався виготовленням еко-палива, комбікормів. Навіть заснував своєрідну СТО для тракторів і сільгосптехніки. Серед його найближчих планів – спорудження сонячної електростанції”.

З учасниками збірної журналістка UATV зустрічалася в період підготовки, переважно – між тренуваннями. Основні локації зйомок – стадіон “Спартак”, спортивна база Збройних сил України, центральний спорткомплекс Міноборони.

Дуже нестандартною і цікавою була зустріч знімальної групи UATV з капітаном української команди Сергієм Ільницьким. Він приїхав до Києва і на зустріч запросив ще й своїх друзів по знімальному майданчику фільму “Кіборги” – актора, який виконав роль “Серпня” і його прототипа. Сам Сергій був консультантом стрічки.

Всі учасники під час бесід відзначили, що для них медійна підтримка дуже важлива, оскільки надає ще більше сил і впевненості. І увага до Invictus Games – просто необхідна. “Олександр Зозуляк, наприклад, в розмові поділився, що завдяки такій відкритості і спілкуванню з медіа його стали більше розуміти, підтримувати в плані того, що такі історії надихають, а не викликають жалість”, – зазначила журналіст.


Цикл сюжетів “Команда INVICTUS” стартує на телеканалі UATV  8 жовтня в випусках новин на російській і англійській мовах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
прес-служба UATV
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
915
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду