detector.media
08.10.2018 10:42
«Команда Invictus»: на UATV стартує цикл сюжетів про учасників національної збірної (ВІДЕО)
«Команда Invictus»: на UATV стартує цикл сюжетів про учасників національної збірної (ВІДЕО)

Їх не зламали тяжкі життєві обставини, не змусили опустити руки серйозні травми, не зупинили страшні діагнози лікарів. Вони – воістину нескорені: 15 мужніх українців, які представлять нашу країну на Invictus Games-2018 в Сіднеї.

Історії цих людей можна буде побачити у випусках новин на телеканалі іномовлення України UATV.

8 жовтня мовник запускає спеціальний цикл сюжетів, з яких глядачі дізнаються про життя, заняття, захоплення учасників Ігор Нескорених, а ще про їхню неймовірну силу волі та безмежну любов до життя. Нагадаємо, що українська команда вирушає до Сіднея в ніч із 16 на 17 жовтня і буде боротися за першість у 6 дисциплінах.

“У цьому циклі ми намагалися максимально охопити всіх учасників, приділити увагу кожному. Він складається з 9 сюжетів. Деякі будуть присвячені окремим особистостям, а деякі – відразу декільком. Але ми розповімо про кожного учасника, – зазначає автор проекту, журналіст каналу UATV Євгенія Бурда . – У кожного з них – своя історія. Історія служби, поранення, реабілітації. Історія, що ділиться на “до” і “після”. ​​Якщо чесно, не всі герої були готові ділитися і відкриватися в розмові. Хтось просто в міру своєї скромності питав: “А це обов’язково?”.

За словами автора, багато учасників національної команди – жителі різних регіонів України. При чому, є ті, хто живе в дуже віддалених районах і селах, де навіть немає необхідної інфраструктури для повноцінних тренувань.

Олександр Чалапчій живе в маленькому селі на Кіровоградщині. На війні він втратив дві ноги і йому, дійсно, ніде тренуватися вдома,  – поділилася Євгенія Бурда. – У населеному пункті немає ні велодоріжок, ні спортзалу, а стадіон давно заріс бур’янами. Але при цьому він не те щоб не впадає у відчай. Він просто живе своїми новаторськими ідеями! Крім спорту розвиває власний бізнес. При чому – в різних напрямках. Раніше займався виготовленням еко-палива, комбікормів. Навіть заснував своєрідну СТО для тракторів і сільгосптехніки. Серед його найближчих планів – спорудження сонячної електростанції”.

З учасниками збірної журналістка UATV зустрічалася в період підготовки, переважно – між тренуваннями. Основні локації зйомок – стадіон “Спартак”, спортивна база Збройних сил України, центральний спорткомплекс Міноборони.

Дуже нестандартною і цікавою була зустріч знімальної групи UATV з капітаном української команди Сергієм Ільницьким. Він приїхав до Києва і на зустріч запросив ще й своїх друзів по знімальному майданчику фільму “Кіборги” – актора, який виконав роль “Серпня” і його прототипа. Сам Сергій був консультантом стрічки.

Всі учасники під час бесід відзначили, що для них медійна підтримка дуже важлива, оскільки надає ще більше сил і впевненості. І увага до Invictus Games – просто необхідна. “Олександр Зозуляк, наприклад, в розмові поділився, що завдяки такій відкритості і спілкуванню з медіа його стали більше розуміти, підтримувати в плані того, що такі історії надихають, а не викликають жалість”, – зазначила журналіст.


Цикл сюжетів “Команда INVICTUS” стартує на телеканалі UATV  8 жовтня в випусках новин на російській і англійській мовах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY