13-15 листопада - Леонід Парфьонов представить у Києві третю частину свого нового документального проекту

13-15 листопада - Леонід Парфьонов представить у Києві третю частину свого нового документального проекту

2 Листопада 2017
1159
2 Листопада 2017
19:55

13-15 листопада - Леонід Парфьонов представить у Києві третю частину свого нового документального проекту

1159
Журналіст Леонід Парфьонов презентує в Україні третю частину документальної трилогії «Русские евреи» - «Фильм третий. После 1948 года», створеної студією «Намедни» за підтримки фонду «Генезис».
13-15 листопада - Леонід Парфьонов представить у Києві третю частину свого нового документального проекту
13-15 листопада - Леонід Парфьонов представить у Києві третю частину свого нового документального проекту

Показ у Києві, у рамках якого можна подивитися всі три частини фільму, а також зустрітися з Леонідом Парфьоновим, організований Fedoriv Hub і пройде в кінотеатрі «Жовтень» з 13-го по 15-е листопада.

«У колишній Російській імперії асимільовані євреї особливо масово і яскраво пройшли шлях від активної співучасті в соціалізмі до дисидентського опору йому. У фільмах проекту ми намагалися розповісти про це на прикладах трьох поколінь євреїв - вождів, науковців, журналістів, чекістів, письменників, художників, режисерів, підприємців, композиторів, правозахисників - сучасною екранною мовою. Сподіваємося, вийшла історична панорама. Повірити, щоб зневіритися - найважливіший сюжет нашого спільного ХХ століття», - так пояснює сам Леонід Парфьонов ідею своєї картини.

Перші дві частини трилогії, які Fedoriv Hub представив в Україні восени минулого року і влітку нинішнього, викликали жвавий інтерес публіки. Вітчизняний глядач позитивно поставився до документального кіно та унікальної можливості поспілкуватися з автором, а у всіх містах, де проходили покази, відбулися аншлаги.

1948 й рік «для старту» нової частини картини обраний не випадково. Саме в цьому році держбезпекою був убитий глава Єврейського антифашистського комітету Соломон Міхоелс, зі смертю якого почалися нові часи у взаєминах радянської влади і євреїв. Кампанія боротьби з «безрідними космополитами» оформлює новий державний антисемітизм. При цьому всенародно відомих суперзірок не стало менше: Ботвинник - головний шахіст, Райкін - головний комік, Плісецька - головна балерина, Галич і Висоцький - головні барди. Без євреїв не можна уявити тіньову економіку - «незаконне підприємництво», за яке з початку 1960-х виносять смертні вироки. А з середини десятиліття починає розхитувати радянський устрій і дисидентський рух - в нього внуки євреїв-революціонерів вносять ті ж гарячність і безстрашність, що і їхні діди - в повалення царату. Нарешті, крах СРСР покінчить із «єврейським питанням» в тому вигляді, якому його застали останні радянські покоління.

Фільм побудовано на подієвих хроніках, з використанням портретів, які «ожили» та оригінальних спецефектів, яскравої графіки та ігрового кіно. Парфьонов у своєму стилі відкриває і дає можливість дізнатися нові сторінки, здавалося б, знайомих усім біографій видатних  євреїв.

Відео:

https://www.youtube.com/watch?v=Iq2ZpQucIP4&feature=youtu.be

Квитки вже в продажу:

13 листопада. Фільм перший. «Русские евреи. До революции». Кінотеатр «Жовтень». 19:20

14 листопада. Фільм другий. «Русские евреи. 1918-1948». Кінотеатр «Жовтень».  19:00

15 листопада. Фільм третій.  «Русские евреи. После 1948 года». Зустріч з Леонідом Парфьоновим. Кінотеатр «Жовтень». 19:00

Multi Pass. Абонемент на всі фільми трилогії «Русские евреи»

Акредитація ЗМІ на показ фільмів та запити на інтерв’ю з Леонідом Парфьоновим:

pr@fedoriv.com, 050 342 92 23, 067 445 00 82, Максим  Розенко  

Організатор заходу FEDORIV Hub. Співпраця з Fedoriv Hub:  ht@fedoriv.com,  098 97 88 161, Ганна Терлецька

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1159
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду