detector.media
02.11.2017 19:55
13-15 листопада - Леонід Парфьонов представить у Києві третю частину свого нового документального проекту
13-15 листопада - Леонід Парфьонов представить у Києві третю частину свого нового документального проекту
Журналіст Леонід Парфьонов презентує в Україні третю частину документальної трилогії «Русские евреи» - «Фильм третий. После 1948 года», створеної студією «Намедни» за підтримки фонду «Генезис».

Показ у Києві, у рамках якого можна подивитися всі три частини фільму, а також зустрітися з Леонідом Парфьоновим, організований Fedoriv Hub і пройде в кінотеатрі «Жовтень» з 13-го по 15-е листопада.

«У колишній Російській імперії асимільовані євреї особливо масово і яскраво пройшли шлях від активної співучасті в соціалізмі до дисидентського опору йому. У фільмах проекту ми намагалися розповісти про це на прикладах трьох поколінь євреїв - вождів, науковців, журналістів, чекістів, письменників, художників, режисерів, підприємців, композиторів, правозахисників - сучасною екранною мовою. Сподіваємося, вийшла історична панорама. Повірити, щоб зневіритися - найважливіший сюжет нашого спільного ХХ століття», - так пояснює сам Леонід Парфьонов ідею своєї картини.

Перші дві частини трилогії, які Fedoriv Hub представив в Україні восени минулого року і влітку нинішнього, викликали жвавий інтерес публіки. Вітчизняний глядач позитивно поставився до документального кіно та унікальної можливості поспілкуватися з автором, а у всіх містах, де проходили покази, відбулися аншлаги.

1948 й рік «для старту» нової частини картини обраний не випадково. Саме в цьому році держбезпекою був убитий глава Єврейського антифашистського комітету Соломон Міхоелс, зі смертю якого почалися нові часи у взаєминах радянської влади і євреїв. Кампанія боротьби з «безрідними космополитами» оформлює новий державний антисемітизм. При цьому всенародно відомих суперзірок не стало менше: Ботвинник - головний шахіст, Райкін - головний комік, Плісецька - головна балерина, Галич і Висоцький - головні барди. Без євреїв не можна уявити тіньову економіку - «незаконне підприємництво», за яке з початку 1960-х виносять смертні вироки. А з середини десятиліття починає розхитувати радянський устрій і дисидентський рух - в нього внуки євреїв-революціонерів вносять ті ж гарячність і безстрашність, що і їхні діди - в повалення царату. Нарешті, крах СРСР покінчить із «єврейським питанням» в тому вигляді, якому його застали останні радянські покоління.

Фільм побудовано на подієвих хроніках, з використанням портретів, які «ожили» та оригінальних спецефектів, яскравої графіки та ігрового кіно. Парфьонов у своєму стилі відкриває і дає можливість дізнатися нові сторінки, здавалося б, знайомих усім біографій видатних  євреїв.

Відео:

https://www.youtube.com/watch?v=Iq2ZpQucIP4&feature=youtu.be

Квитки вже в продажу:

13 листопада. Фільм перший. «Русские евреи. До революции». Кінотеатр «Жовтень». 19:20

14 листопада. Фільм другий. «Русские евреи. 1918-1948». Кінотеатр «Жовтень».  19:00

15 листопада. Фільм третій.  «Русские евреи. После 1948 года». Зустріч з Леонідом Парфьоновим. Кінотеатр «Жовтень». 19:00

Multi Pass. Абонемент на всі фільми трилогії «Русские евреи»

Акредитація ЗМІ на показ фільмів та запити на інтерв’ю з Леонідом Парфьоновим:

pr@fedoriv.com, 050 342 92 23, 067 445 00 82, Максим  Розенко  

Організатор заходу FEDORIV Hub. Співпраця з Fedoriv Hub:  ht@fedoriv.com,  098 97 88 161, Ганна Терлецька

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY