«Спалити всі проблеми в пожежі коронавірусу». Огляд токшоу за 24–28 лютого 2020 року

«Спалити всі проблеми в пожежі коронавірусу». Огляд токшоу за 24–28 лютого 2020 року

2 Березня 2020
3947
2 Березня 2020
11:00

«Спалити всі проблеми в пожежі коронавірусу». Огляд токшоу за 24–28 лютого 2020 року

3947
«Гражданская война» Олени Бондаренко, героїчний Аваков на «1+1» та Бужанський у ролі поборника української мови.
«Спалити всі проблеми в пожежі коронавірусу». Огляд токшоу за 24–28 лютого 2020 року
«Спалити всі проблеми в пожежі коронавірусу». Огляд токшоу за 24–28 лютого 2020 року

Прихід коронавірусу в Україну: загибель чи епідемія, контрольована владою? До першої тези схилялися «експерти» токшоу на каналах Віктора Медведчука, тоді як другу всіляко просували в етерах ICTV, «1+1» та каналу «Україна».

24 лютого, «Свобода слова», ICTV

У програмі виступали заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко; міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов; лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко; представник фракції «Голос» Ярослав Юрчишин; депутатка від «Слуги народу», представниця Кабміну в парламенті Олена Шуляк; народний депутат 8-го скликання від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко. Разом — шестеро гостей (четверо чоловіків та дві жінки).

 

Стартували з обговорення ситуації з коронавірусом. Про роботу уряду в цьому напрямі звітував заступник профільного міністра Віктор Ляшко. Його «переможну» промову короткими репліками «зради» намагалася розбавити Юлія Тимошенко, допитуючись, чому міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька залишилася в обсервації разом з евакуйованими з Китаю та як саме українські медики будуть діагностувати коронавірус. Попри запевнення Ляшка, що ситуація під контролем, лідерка «Батьківщини» відповідала сама собі: мовляв, лікарі не мають інструкцій до дії, а тести, які є, не будуть точними.

Чи вплине можливе поширення вірусу в Україні на економіку, розповідав профільний міністр Милованов. За словами посадовця, уповільнення зростання вітчизняної економіки незначне, а ймовірне поширення коронавірусу на її розвиток сильного впливу не матиме.

З цим очікувано не погодилася Юлія Тимошенко. Діставшись мікрофона, політикиня (яка, за її ж словами, «24 роки в опозиції») завела стару платівку про «міжнародні корпорації, які нищать Україну через уряд», та вкотре заходилася критикувати відкриття ринку сільськогосподарських земель. При собі в Тимошенко, за старою традицією, був стос паперів, у яких вона час від часу піддивлялася «погані показники» роботи уряду. Враховуючи, що лідерка «Батьківщини» при цьому не посилалася на джерела інформації, перевірити її слова було вкрай важко.

Милованов у цей час закидав Тимошенко, що за її прем’єрської каденції інфляція в Україні становила 30 % (хоча, за даними МВФ, у 2008 році показник був трохи більше 25 %). Лідерка «Батьківщини» відбивалася тим, що 2008-го, мовляв, соціальні виплати в доларовому еквіваленті були значно вищими за нинішні (при цьому не згадуючи, що на більшість таких показників вплинула девальвація гривні у 2014-15 роках, викликана анексією Криму та війною на Донбасі).

Суперечка Милованова й Тимошенко швидко переросла в повноцінну сварку, а Сергій Лещенко зробив ведучому зауваження, що той, мовляв, не модерує дискусію, дозволяючи Тимошенко піаритися досхочу. Промова Юлії Тимошенко так розпалила народного депутата 8-го скликання, що Сергій Лещенко сам узявся «модерувати» розмову, намагаючись перекричати «опозиціонерку». «Ніхто не може перевірити ваші слова», — закинув Тимошенко Лещенко. До речі, цим у фейсбуку викликав незадоволення серед представників моніторингових організацій, які запропонували свою допомогу.

«За мою каденцію не приватизовано жодного держпідприємства», — твердила Юлія Тимошенко. Хоча, будучи прем’єркою, вона мала чіткі наміри виставити на приватизацію чимало потужних державних компаній. Про це нагадував лідерці «Батьківщини» й Сергій Лещенко, резюмувавши, що «Юлія Володимирівна оперує тезами каналів Медведчука».

Сварка політиків продовжилася, коли Тимошенко вдарила в ахіллесову п’яту Лещенка: його членство в наглядовій раді «Укрзалізниці» та велику зарплатню на посаді. Яку саме платню отримує, Лещенко говорити відмовився, пославшись на «нерозголошення важливої інформації».

Завершувалася «Свобода слова» теж критикою на адресу Тимошенко. Проте слова Лещенка нікому було заперечувати: політикиня достроково покинула студію.

25 лютого, «Пульс», «112 Україна»

Участь у першій передмові взяла народна депутатка 8-го скликання, колишня бранка Кремля Надія Савченко; змінив її в сольному блоці політичний діяч Дмитро Співак. Гостем третього атомного блоку передмови став один із лідерів «Опозиційно платформи — За життя» Вадим Рабинович.

Гуртову дискусію забезпечили народні депутати й депутатки Олександр Качура, Роксолана Підласа (фракція «Слуги народу»), Олександр Качний, Наталія Королевська («ОПЗЖ»), Олексій Кучеренко («Батьківщина»), політтехнолог Дмитро Фіщенко, екснародні депутати Олег Мусій (фракція БПП) та Андрій Іллєнко (ВО «Свобода»), громадська діячка Ірина Паламар та політкоментатор Олександр Лазарєв. Спільно 13 гостей (дев’ять чоловіків та чотири жінки). Йшлося про епідемію коронавірусу, роботу нинішньої влади, стосунки України з МВФ тощо.

26 лютого, «Український формат», NewsOne

На передмову покликали одну з найактивніших політикинь проросійського крила, завсідницю етерів російських пропагандистських токшоу, колишню регіоналку Олену Бондаренко. Тези, які гостя провадила в етері NewsOne, були вже звичними: при владі «некомпетентные люди, не имеющие ни опыта, ни совести», а на окупованих територіях неможливі вибори за українськими умовами, адже там «есть свои политические проекты», які теж прагнуть бути представленими в місцевих радах (і байдуже, що до їхнього складу входять терористи й колаборанти. — Авт.).

 

Провадила Бондаренко й тезу про те, що «на востоке идет гражданская война». Її вона повторила й у сольному блоці, і в гуртовій дискусії, наразившись на зауваження ведучої Діани Панченко бути стриманішою у висловах. Реакція телеведучої навряд чи була викликана патріотичними почуттями, а радше страхом, щоб канал не оштрафували повторно, як це було у випадку, коли тезу про «громадянський конфлікт» в етері озвучив Руслан Коцаба.

Крім того, в сольному блоці Олена Бондаренко, як і її численні колеги по проросійському цеху, мусували тему ймовірного закриття з 1 квітня тубдиспансерів та психлікарень, які начебто мають «оптимізувати» зі стартом другого етапу медреформи. Урядовці такі чутки наразі не підтверджують. Підігрували гості й ведучі, зокрема Віталій Дикий, оперуючи фразами типу «розвал в системі охорони здоров’я, який вони називають реформою».

На гуртовому етері були народні депутати й депутатки України Ілля Кива, Олександр Качний (фракція «Опозиційна платформа — За життя»); Роксолана Підласа, Олена Мошенець («Слуга народу»), Сергій Власенко («Батьківщина»), колишні народні депутати Ігор Швайка (ВО «Свобода»), Олена Бондаренко (Партія регіонів), Дмитро Линько (Радикальна партія Ляшка), Михайло Опанащенко («ОПЗЖ»), Надія Савченко («Батьківщина»), економічний «експерт» Олександр Охріменко, політтехнолог Дмитро Фіщенко, політкоментатори Валерій Димов, Сергій Годний, командир розвідки полку «Азов» 2014 року й колишній російський націоналіст Сергій Коротких, представниці інтернет-видання «Страна.ua» Анастасія Товт та Юлія Корзун.       

 

Тон розмові задали ведучі, нагадавши слова американського та російського лідерів про примирення Росії з Україною. А у глядачів запитали, ким нині є Росія для нашої держави: другом чи ворогом? (Забігаючи наперед, 89% тих, хто додзвонився на лінію для голосування, обрали варіант «друг»). Схожа атмосфера панувала і серед гостей студії. Про те, що Росія — ворог, сказали лише «свободівець» Швайка, політкоментатор Димов та політтехнолог Фіщенко.

Ідеологічно вигідні для власника каналу тези традиційно взявся провадити народний депутат від «ОПЗЖ» Ілля Кива. На його думку, «во всем (у ситуації з Росією. — Авт.) виноваты мы». На зауваження ведучої, що Росія анексувала Крим, політик відповів, що саме ми «не учитывали присутствия соседей». Наче й не було 2015 року, коли учасник війни на Донбасі Кива, вдаючи палкого націоналіста, закликав розстрілювати автобуси Київ — Донецьк, за що навіть удостоївся від проросійських пропагандистських ЗМІ почесного звання «карателя». Нині ж, в уяві Іллі Киви, на сході України триває «война России и Америки», а регулярних російських військ він там не бачив, зустрічаючи тільки «наемников». Саме в цей час соратниця Киви по проросійському цеху Бондаренко повторила озвучену в передмові тезу про «гражданскую войну» на Донбасі, отримавши заувагу від Діани Панченко.

«Скоріше за все, війна закінчиться восени», — озвучив інформацію політтехнолог Дмитро Фіщенко, не уточнивши, звідки має такі дані. Та проросійський пул гостей далі розповідав про нещасних мешканців окупованих територій, до яких Україна, мовляв, несправедлива.

Згадували під час етеру і про мовне питання. Зокрема, про законопроєкт народних депутатів Бужанського («Слуга народу») та Волошина («ОПЗЖ»), які пропонують дозволити народним депутатам виступати в Раді російською. Встигли присутні почубитися й через причини Майдану, і з приводу евакуації українців з охопленого коронавірусом Китаю. Щодо останнього питання в унісон ганили владу як представники проросійських сил, так і колишні депутати на кшталт свободівця Ігоря Швайки. Окремих «компліментів» традиційно удостоївся Кабмін: урядовців називали і «кабинетом предателей» (Кива), і «бандой клоунов на самокатах» (Бондаренко).

Коли ж на етер таки прийшли представниці більшості — Підласа та Мошенець — розпечені дискусією опоненти почали активно критикувати парламентарок. В унісон критикам мовили і представниці «Страни.ua», і навіть ведучі «Українського формату». Не обійшлося й без образ. Вони знову лунали з уст колишнього азовця, а раніше — російського нациста Сергія Коротких. Він назвав Роксолану Підласу «білочкою», а її колегу Олену Мошенець — «біороботом». Цю дискусію ведуча Діана Панченко назвала «спробою віднайти діалог» різних політичних сил (що важко зробити, коли у студії домінують проросійські політики та діячі, а ведучі відверто їм підігрують. — Авт.).

«Експертним» мав бути і блок програми, в якому зайшлося про коронавірус, враховуючи, що у студії не було обізнаних у медицині людей, а після відео про перебіг епідемії у світі ведуча запитала народного депутата Власенка: «Вам страшно?». Найактивніше маніпулював Сергій Коротких. Він казав, що паніку почав «лично Зеленский», а пояснень від представників МОЗ він «ни в одном эфире не видел» (хоча пояснення ситуації представники міністерства давали як мінімум в етері «Свободи слова» на ICTV в понеділок, 24 лютого. Можливо, Коротких важко «побачити пояснення», бо він дивиться лише канали Віктора Медведчука? — Авт.) Натомість справедливе зауваження представниці «Слуги народу» Підласій про «6 чи 7 гостей, які нагнітають істерію», потонуло в загальному студійному шумі.

У післямові залишилися політкоментатор Сергій Годний й екснародні депутати Дмитро Линько та Михайло Опанащенко, а приєднався до них політкоментатор Олексій Якубін. Разом — 19 гостей (12 чоловіків та сім жінок). Перед початком блоку ведучий Олександр Шелест запитав у колишньої парламентарки Надії Савченко, чи схвалює та ідею формування опозиційного уряду: вона схвалила.

На самій післямові казали, що відставка уряду — питання часу, а чи не найефективнішим прем’єром може стати соратник Медведчука Юрій Бойко. Дісталося знову й монобільшості. «Всі ці депутати закінчать крахом», — твердив представник фракції РПЛ у Раді 8-го скликання Дмитро Линько. Політсила якого, увійшовши до парламенту 8-го скликання із 22 мандатами, до ВРУ 9-го скликання так і не потрапила.

27 лютого, «Право на владу», «1+1»

Участь в етері взяли міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, заступник міністерки охорони здоров’я Віктор Ляшко, секретар РНБО Олексій Данилов, політтехнолог Борис Тизенгаузен, актор Володимир Горянський, позаштатна інфекціоністка МОЗ Ольга Голубовська, інфекціоніст Юрій Жигарєв, голова Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха. Відеозв’язком долучалися міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька, посол України в Італії Євген Перелигін, а також українки Ірина Устіянич та Катерина Зірка, які мешкають в Італії. Разом 12 гостей (вісім чоловіків та чотири жінки).

Стартували з відео про перебіг епідемії у світі, а потім до етеру долучилася міністерка охорони здоров’я, котра перебуває в обсервації разом з евакуйованими з Китаю. Її промову доповнили заступник Віктор Ляшко, міністр внутрішніх справ Аваков та секретар РНБО Олексій Данилов. Кожен із посадовців переконував глядачів, що українська влада до загрози епідемії готова, а отже перейматися громадянам не варто. Враховуючи, що посадовців ніхто не перебивав, було помітно, що автори «Права на владу» зробили ставку на «заспокійливий» ефір, давши гостям говорити досхочу, аби лиш запевнити українців, що ситуація під контролем.

Окремим стовпом етеру стояв міністр внутрішніх справ. Арсен Аваков героїчно запевнив глядачів у тому, що заворушення в Нових Санжарах отримають належну правову оцінку, як і інцидент із закидуванням автобусів з евакуйованими камінням на залізничному переїзді неподалік селища. За ці слова посадовцю навіть подякували інфекціоністи Жигарєв та Голубовська, а сам звіт Авакова схожий був на «теплу ванну», води до якої підливала й ведуча.

Щоби «Право на владу» не пройшло винятково у «звитяжних» промовах посадовців, до етеру відеозв’язком долучали українок, котрі наразі мешкають в охопленій коронавірусом Італії. Показали у програмі меми, якими українці реагували на евакуацію земляків із Китаю.

27 лютого, «Народ проти», ZIK

На передмову прийшов звичний гість телеканалів Медведчука — ведучий та бізнесмен Андрій Пальчевський. Умовну дискусію з ним вели журналісти Василь Апасов та Ігор Лесєв, політтехнолог Борис Тизенгаузен та очільниця фонду допомоги онкохворим дітям Валентина Маркевич. Роль Пальчевського звелася до критики влади. З виокремленням президента, якого, мовляв, тягне на дно непрофесійне оточення. Зокрема, прем’єра гість назвав «Алексей Киндер-сюрприз Гончарук». А от на питання про похід у міські голови Києва Пальчевський (якого, за різними даними, можуть підтримати від 12 до майже 20 % киян) прямої відповіді не дав.

Згадав гість і про те, що Зеленський, мовляв, вважає Пальчевського «ничтожеством». Цю ж тезу медійник свого часу провадив і в етері проєкту «Власть vs Влащенко», який також, як і «Народ проти», веде Наталя Влащенко. Хоча звідки йому відомо про образи на власну адресу, Пальчевський не уточнив.

 

На гуртовій частині залишилися учасники вступного блоку (крім самого Пальчевського), а також були народні депутати й депутатки Мар’яна Безугла, Роксолана Підласа, Олександр Качура, Олена Шуляк, Данило Гетьманцев («Слуга народу»), Андрій Ніколаєнко («Батьківщина»), Олександр Качний («ОПЗЖ»), екснародна депутатка та політична діячка Ольга Богомолець, міністр соцполітики уряду Гройсмана Андрій Рева, голова правління «Української санітарно-епідеміологічної спілки» Людмила Мухарська, політкоментатор Олексій Якубін. Відеозв’язком виходив в етер в. о. гендиректора Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузін, телефоном — міський голова Харкова Геннадій Кернес. Гуртом — 18 людей (12 чоловіків та шість жінок). Резонували традиційно Максим Бужанський («Слуга народу») та Юрій Михальчишин.

 

Присутність у студії людей, обізнаних у медицині, налаштовувала на фахову дискусію. Та, забігаючи наперед, важливі теми в «Народі проти» знову «заговорили».

Стартували з обговорення мовного питання. На старті блоку показали бліцопитування українців про те, чи роз’єднує їх питання мови. Найбільш промовистою була пряма мова літньої жінки, яка твердила, що в Україні «нет и 75 % украинцев», а нині нас, мовляв, ще й «насильственно американизируют» (маючи на увазі численні вивіски іноземною. — Авт.).

Попри нагнітання у студії, представниця монобільшості Підласа заявила, що до нюансів мовного закону депутати «підходять спокійно». А її колега по фракції — резонер Бужанський — і взагалі здивував одкровенням, що «мы все — за украинский язык». Одразу потому розповідаючи про «примус» народних депутатів виступати державною.

Битва резонерів під назвою «Без компромісів» запам’яталася хіба що спростуванням від Юрія Михайльчишина: «Львівські медики, які співали гімн, дізнавшись про те, що до них не везтимуть евакуйованих з Китаю», — це начебто фейк. Насправді, мовляв, співали пацієнти ветеранського шпиталю, протестуючи проти виселення з будівлі закладу. Хоча резонер і не договорив, що виписка пацієнтів, за повідомленнями місцевих ЗМІ, мала відбутися саме через поселення в закладі прибулих із Китаю українців.

Далі програма знову пішла в руслі звинувачень у бік влади. Найбільше паніку довкола коронавірусу (коли у проєкті зайшлося про цю тему) нагнітала очільниця благодійного фонду допомоги онкохворим дітям Валентина Маркевич. Постійно перебиваючи провладних спікерів, гостя намагалася донести глядачам тезу, що ситуацію з коронавірусом влада не контролює. Казала Маркевич про те, що українців, котрі перетинають кордон у західних областях, ніхто не перевіряє (хоча про те, що перевіряють кожного, можновладці неодноразово заявляли у ЗМІ, особистий досвід багатьох громадян справді свідчить про інше). Власне, присутність на етері фахових медиків не врятувала ситуацію: замість обґрунтованих роз’яснень щодо загроз від коронавірусу глядачам всіляко втлумачували думку про те, що готуватися варто до найгіршого, бо влада їх не захистить.

Комічно виглядала й репліка одного з ведучих ZIK Василя Апасова, який докоряв представникам влади, що на каналі, мовляв, «стараются задавать острые вопросы», на які гості начебто не хочуть відповідати. Але що робити гостям, відповіді яких присутні просто не хочуть слухати, медійник не сказав.

28 лютого, «Свобода слова Савіка Шустера», «Україна»

В етері виступали лідер фракції «Слуги народу» Давид Арахамія, очільник цієї політсили Олександр Корнієнко, народний депутат від монобільшості Олександр Качура, лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук, очільниця ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, співголови фракцій «Європейської солідарності» — Артур Герасимов та «ОПЗЖ» — Юрій Бойко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, віцепрем’єр Денис Шмигаль (якого окремі ЗМІ почали сватати в тимчасові очільники кабміну), міські голови Києва — Віталій Кличко та Дніпра — Борис Філатов, керівник компанії «Укр-Китай Комунікейшн» В’ячеслав Лисенко. Відеозв'язком долучався дитячий лікар та телеведучий Євген Комаровський. Разом — 13 гостей (12 чоловіків та одна жінка).

 

Згідно з опитуванням, проведеним на старті програми, 71 % глядачів боявся приходу коронавірусу в Україну. Заспокоювати їх взявся відомий в Україні дитячий лікар Євген Комаровський. На його думку, влада допустила «огромный пробел в информационной политике», а щоб не отримати поширення вірусу та проблем від цього, об’єднатися мають всі політичні сили. Щоправда, останні слова медика не знайшли відгуку навіть у студії. Бо ж присутні політики займалися перекладанням відповідальності та взаємними звинуваченнями. Зокрема, міський голова Дніпра Філатов, а згодом і його київський колега Віталій Кличко дорікали за відсутність стратегії центральній владі.

Рятувати ситуацію до мікрофона вийшов міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов. Він твердив, що уряд тримає економічну ситуацію під контролем, а епідемія коронавірусу на її показники майже не вплине (тобто те ж саме, що й на понеділковому етері «Свободи слова» на ICTV). Звісно ж, із цим не погоджувалися співголови двох парламентських фракцій, що перебувають в опозиції. Представник «Євросолідарності» Герасимов, хоч і згадав про важливість об’єднання всіх політичних сил, відразу ж ганив владу за непрофесійність та бажання «спалити у пожежі коронавірусу всі наявні проблеми», а його колега з «ОПЗЖ» Бойко твердив, що вже в середу Кабмін можуть відправити у відставку, а також мусував одну з улюблених у проросійському блоці політиків тез про начебто закриття тубдиспансерів та психлікарень в рамках другого етапу медреформи.

За об’єднання політичних сил довкола епідемічної загрози виступала й лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко, яка показово утрималася від критики влади, натомість отримавши на горіхи від Тимофія Милованова. Цікавою була й дискусія міністра та опозиціонерки про епідемію свинячого грипу, що припала на прем’єрську каденцію Тимошенко.

У нас тоді загинуло 70 людей, — говорила лідерка «Батьківщини».

Статистика свідчить, що 700, — поправив її міністр економіки.

Нехай буде 700, — легко погодилася парламентарка.

Найбільше сварилися гості етеру, коли до мікрофона вийшов лідер фракції «Слуги народу» Давид Арахамія. Тут політики знову виявляли, хто ж приніс українцям більше користі, а хто з поставленими завданнями не впорався. Підсумком запеклого двобою, який майже не модерував ведучий, стало рукостискання Бориса Філатова та Давида Арахамії.

28 лютого, «Ехо України», Прямий

Гостями проєкту були народні депутати Ростислав Павленко («Європейська солідарність»), Олександр Качний («Опозиційна платформа — За життя»), Антон Поляков (позафракційний), колишній гуманітарний віцепрем’єр В’ячеслав Кириленко, народні депутати 8-го скликання Андрій Іллєнко (ВО «Свобода»), Тетяна Чорновол («Народний фронт»), політкоментатори Тарас Загородній та Олеся Яхно, доктор економічних наук Андрій Длигач. Разом — дев’ять спікерів (семеро чоловіків та дві жінки). Говорили про коронавірус, кадрові перестановки в Кабміні, «переслідування» Порошенка з боку Зеленського тощо.

28 лютого, «Протистояння», NewsOne

На вступний блок запросили політичного коментатора Вадима Карасьова. У гуртовому етері були політичні коментатори Василь Вакаров, Ігор Рейтерович, Михайло Чаплига, народні депутати Михайло Радуцький, Роксолана Підласа («Слуга народу»), Олексій Кучеренко («Батьківщина»), Олександр Качний, Нестор Шуфрич, Ренат Кузьмін («ОПЗЖ»), керівник Черкаського осередку «Національного корпусу» Дмитро Кухарчук, директор Інституту серця МОЗ Борис Тодуров, колишня регіоналка Ганна Герман, ведучий каналу ZIK Василь Апасов, медіаексперти Микита Василенко й Лариса Дроздова, командир розвідки полку «Азов» 2014 року Сергій Коротких, голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим 1998–2001 років, екснародний депутат Сергій Куніцин, депутат Київради від ВО «Свобода» Петро Кузик. Разом — 19 гостей (17 чоловіків та дві жінки). Говорили, зокрема, про рух світом коронавірусу, мовне питання, що робити з урядом Гончарука, шосту річницю анексії Криму тощо.

Виготовлення цього моніторингового звіту стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проєкт USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю громадської організації Детектор медіа та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3947
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду