Олександр Бутко: «За рік ми хочемо потрапити до 12 найрейтинговіших каналів»

8 Вересня 2011
9022
8 Вересня 2011
15:15

Олександр Бутко: «За рік ми хочемо потрапити до 12 найрейтинговіших каналів»

9022
Новий гендиректор ТОНІСа – про соціальну концепцію каналу, відмову від розваг і крові, звільнення Тузова
Олександр Бутко: «За рік ми хочемо потрапити до 12 найрейтинговіших каналів»

7 вересня на телеканалі ТОНІС було представлено нового генерального директора - Олександра Бутка. Тепер канал почне змінювати свою концепцію: він прагне стати соціальним. Розвиватиме власне виробництво, здійснить реорганізацію та орієнтуватиметься на глядачів, старших за 35 років.

 

«Детектор медіа» Олександр Бутко розповів про кадрові зміни на каналі, про звільнення Дмитра Тузова, про нового керівника інформаційного напрямку та оновлений формат ТОНІСа.

 

 

- Які завдання поставили перед вами власники каналу?

- Ми хочемо позиціонуватись, умовно кажучи, як соціальний канал, і давати корисну, пізнавальну інформацію. Мовитимемо на аудиторію від 35 років.

 

Ми триматимемося на чотирьох китах: перший - інформаційна служба, другий - пізнавальні інтерактивні та консультативні проекти, де глядачі зможуть отримати відповіді на запитання, які їх цікавлять, третій - якісна документалістика і четвертий - хороше кіно.

 

- Хто ставив перед вами ці завдання?

- Ці завдання перед нами поставила рада засновників.

 

- Йдеться про тих же засновників, яких зазначено в державному реєстрі телерадіоорганізацій (ТОВ «Сучасне стратегічне управління», частка статутного фонду 23,61%, ТОВ «Інвестиційні перспективи» (22,91%), ТОВ «РБ Інвест» (24,36%), «Центр "Фінансовий радник"» (24,21%) та Наталя Жиліна (4,91%). - ТК)?

- На сьогодні фірми - засновники каналу не змінилися.

 

- Тоді, можливо, є інші зміни? Наприклад, змінилися власники фірм-власників?

- Цього я не знаю. Це не моя компетенція.

 

- Чому обрано саме таку концепцію?

- Нині є досить велика частина аудиторії, яка втомилася від крові, страху, смерті, надзвичайних подій на екрані. При цьому ці надзвичайні події іноді не варті навіть регіонального мовлення. Даруйте, якісь окремі кримінальні злочини у дрібних регіонах виносяться на перші місця у загальнонаціональних новинах, і складається враження, що у нас тільки те й роблять, що ріжуть, убивають, викрадають тощо.

 

Ми би хотіли переорієнтувати глядача на корисну інформацію. Наприклад, хочемо у своїх програмах приділяти велику увагу пенсійній реформі, з роз'яснюваннями: що? де? як? Також розповідатимемо про медичну реформу, надаватимемо правові консультації, приділятимемо увагу здоров'ю людей та взагалі інформації, яку вважає корисною для себе кожна людина.

 

Аудиторія втомлюється дивитися бойовики на всіх каналах. Ви не пробували ввечері перегорнути всі канали? На них ідуть одні й ті самі фільми: стріляють, убивають тощо. Іноді люди просто вимикають телевізор, бо немає чого дивитися. Ми вважаємо, що якщо бодай один канал позиціонуватиметься на тому, що телеглядач знайде на ньому теплий промінь, який він захоче подивитися на тлі того, що він бачить на інших каналах, то таким променем і має стати ТОНІС.

 

- Коли він має вийти в ефір з оновленою концепцією?

- Дату ще точно не визначено.

 

- Але переформатування ви плануєте завершити цього року?

- Так.

 

- На які рейтингові показники плануєте вивести канал?

- За рік ми хочемо потрапити до 12 найбільш рейтингових каналів за аудиторією 18+.

 

- Раніше ви розказували, що до 1 серпня весь творчий колектив перебував у відпустці, і після повернення ви мали визначити, хто залишиться в команді. Як зміниться колектив каналу?

- Колектив більшою частиною залишився. Звільнилися ті, хто не бачив себе тут. Але я так розумію, що відбуватиметься реорганізація структури каналу, і ці питання розглядатимуться в межах чинного законодавства.

 

- З якою метою здійснюється реорганізація?

- Наразі структура досить громіздка, нею складно керувати. Тому ми хочемо спростити та удоцільнити цю структуру.

 

- Чи залишиться продакшн на каналі?

- Продаєш на каналі існує, але не як окрема структура, і поки що ми його як окрему структуру не бачимо. Але ми будемо посутньо збільшувати виробництво власних програм. Якщо ви маєте на увазі продакшн як виробництво власного продукту, то, звісно, цей напрямок буде розвиватись.

 

- Які кадрові зміни відбулися на каналі?

- Звільняється Дмитро Тузов. Я так розумію, що в нього є таке власне бажання. Вчора ми з ним розмовляли, і він пішов за власним бажанням.

 

- Хто замість нього керуватиме інформаційним напрямком?

- Керівника інформаційного напрямку ми ще не призначили. Але ним керуватиме Микола Семенович Дяченко.

 

- Відповідно, хто очолить напрямки виробництва пізнавального продукту, документалістики тощо?

- Ми нині у стадії формування штатного розкладу і створення самої структури. А з наповненням ми ще не визначилися. Щодо інформаційної служби вже є певне бачення, щодо інших немає.

 

- Який кінопродукт з'явиться на вашому каналі? І які пакети кінопоказу ви придбали чи прагнете придбати?

- Ми вивчаємо всі пропозиції на ринку. А пакети хочемо придбати доброго, хорошого, якісного кіно. Це можуть бути фільми будь-якого виробництва, навіть американські, але вони мають бути добрими, вони не повинні нести негатив.

 

- Розважальному продукту на вашому каналі не буде місця?

- Розважальний продукт ми якщо і бачимо, то у дуже віддаленій перспективі. Розважальний продукт - це досить дороге задоволення, і я не думаю, що ми спроможні зараз із нашими технічними потужностями (в нас наразі одна невеличка студія) виробляти масштабні шоу, які ми бачимо на СТБ, «1+1» чи Новому. Ці канали багато років ішли до того, щоби стати на ноги, зміцніти і створювати якісний продукт, а він справді якісний, і я знімаю капелюха перед колективами цих каналів. Принагідно хотів би сказати, що ми не проводили закупок техніки: у вас була інформація, що ми купили техніку на кілька мільйонів доларів (ТК перевіряла цю інформацію в пана Бутка, і раніше він її, принаймні, не заперечував. На питання про те, звідки гроші, відповів: «Из лесу, вестимо», на питання про призначення обладнання - що воно потрібне для зміцнення інформаційної служби. Але приносимо вибачення за непорозуміння: ймовірно, йшлося не про доконаний факт. - ТК).

 

- Але у планах є технічне оновлення?

- Звісно є. Ви знаєте, будь-яке нове керівництво будує наполеонівські плани, а потім зустрічається з реаліями життя і розуміє, що треба знаходити компроміс між тим, що хотілося б, і тим, що можна створити і що викликатиме інтерес у глядача.

 

- Наскільки суттєві бюджети власники виділили на власне виробництво?

- Поки що всі бюджети на стадії формування.

 

Ілюстрація - «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9022
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
4614 дн. тому
Вот они получили право вещать в HD. Посмотрим, как скоро они это право реализуют. Тогда и будет ясно, это серьёзные намерения, или бла-бла-бла...
AS
4614 дн. тому
Один з двох супроводжуючих осіб, сидячи у кондиційованому джипі і спостерігаючи за кожною наступною спробою журналіста записати політично виважений стенд-ап, (де бекграундом у кадрі слугувало практично випалене нафтове витік-озеро - деталь-результат операції Буря в пустелі ), доволі влучно, з підковиркою прокоментував це митарство......... Успіхів та вдачі А. В. !!!!!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду