Українським медіакомпаніям вигідніше вкладати гроші у власне виробництво – Олександр Ткаченко

Українським медіакомпаніям вигідніше вкладати гроші у власне виробництво – Олександр Ткаченко

9 Вересня 2014
4086
9 Вересня 2014
17:00

Українським медіакомпаніям вигідніше вкладати гроші у власне виробництво – Олександр Ткаченко

4086
Українським медіакомпаніям вигідніше вкладати гроші у власне виробництво – Олександр Ткаченко
Українським медіакомпаніям вигідніше вкладати гроші у власне виробництво – Олександр Ткаченко

Українські медіакомпанії повинні пускати гроші, призначені на закупівлю іноземних фільмів, на власне виробництво, вважає генеральний директор медіагрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко. Про це він заявив в коментарі інформагенції 112.ua.

 

«У довгостроковій перспективі вигідніше розвивати власне виробництво, ніж купувати контент. Якщо є гроші на закупівлю, то вони є і на те, щоб почати знімати самим. Часткове державне фінансування також повинно бути, сподіваємося, в цьому напрямку будемо розвиватися», - сказав генеральний директор медіа групи «1+1 медіа».

 

За прогнозом Олександра Ткаченка, в Україні з'являться багато нових, більш дрібних продакшн-студій.

 

Нагадаємо, у червні генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко заявив, що кількості грошей, яку українські канали направляють на закупівлю російського контенту, більш ніж достатньо для виробництва власного продукту, перш за все серіалів. «Тільки одна з медіагруп російських заявляє про те, що від експорту в Україну вона отримує щорічно понад 30 млн доларів», - сказав він.

 

2 травня група «1+1 медіа» звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформації, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та Генпрокурора України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах. Згодом група заявила, що з 12 травня з показу в ефірі телеканалу «2+2» будуть зняті 15 серіалів на згадану тематику. Водночас в ефірі каналу залишаться інші серіали російського виробництва, в тому числі мелодрами, детективи, комедії, тощо. Також «1+1 медіа» розробила критерії для зняття російської продукції з ефіру

 

Олександр Ткаченко згодом повідомив, що ініціативу медіагрупи «1+1 медіа» щодо відмови від російських серіалів, які вихваляють військових спецпризначенців та поліцію РФ, поки що публічно не підтримали провідні українські телеканали, але вилучення подібного продукту з українського ефіру почалося.

 

2 вересня голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що російські фільми, які несуть в собі чіткі загрози національним інтересам України, мають бути заборонені до демонстрації в Україні. Через два дні у Державному агентстві України з питань кіно опублікували критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4086
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду