detector.media
09.09.2014 17:00
Українським медіакомпаніям вигідніше вкладати гроші у власне виробництво – Олександр Ткаченко
Українським медіакомпаніям вигідніше вкладати гроші у власне виробництво – Олександр Ткаченко

Українські медіакомпанії повинні пускати гроші, призначені на закупівлю іноземних фільмів, на власне виробництво, вважає генеральний директор медіагрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко. Про це він заявив в коментарі інформагенції 112.ua.

 

«У довгостроковій перспективі вигідніше розвивати власне виробництво, ніж купувати контент. Якщо є гроші на закупівлю, то вони є і на те, щоб почати знімати самим. Часткове державне фінансування також повинно бути, сподіваємося, в цьому напрямку будемо розвиватися», - сказав генеральний директор медіа групи «1+1 медіа».

 

За прогнозом Олександра Ткаченка, в Україні з'являться багато нових, більш дрібних продакшн-студій.

 

Нагадаємо, у червні генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко заявив, що кількості грошей, яку українські канали направляють на закупівлю російського контенту, більш ніж достатньо для виробництва власного продукту, перш за все серіалів. «Тільки одна з медіагруп російських заявляє про те, що від експорту в Україну вона отримує щорічно понад 30 млн доларів», - сказав він.

 

2 травня група «1+1 медіа» звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформації, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та Генпрокурора України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах. Згодом група заявила, що з 12 травня з показу в ефірі телеканалу «2+2» будуть зняті 15 серіалів на згадану тематику. Водночас в ефірі каналу залишаться інші серіали російського виробництва, в тому числі мелодрами, детективи, комедії, тощо. Також «1+1 медіа» розробила критерії для зняття російської продукції з ефіру

 

Олександр Ткаченко згодом повідомив, що ініціативу медіагрупи «1+1 медіа» щодо відмови від російських серіалів, які вихваляють військових спецпризначенців та поліцію РФ, поки що публічно не підтримали провідні українські телеканали, але вилучення подібного продукту з українського ефіру почалося.

 

2 вересня голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що російські фільми, які несуть в собі чіткі загрози національним інтересам України, мають бути заборонені до демонстрації в Україні. Через два дні у Державному агентстві України з питань кіно опублікували критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY