АППК та «Укртелемережа» просять запровадити мораторій на перевірки провайдерів у зоні АТО

АППК та «Укртелемережа» просять запровадити мораторій на перевірки провайдерів у зоні АТО

11 Липня 2014
3066
11 Липня 2014
17:43

АППК та «Укртелемережа» просять запровадити мораторій на перевірки провайдерів у зоні АТО

3066
АППК та «Укртелемережа» просять запровадити мораторій на перевірки провайдерів у зоні АТО
АППК та «Укртелемережа» просять запровадити мораторій на перевірки провайдерів у зоні АТО

Об'єднання кабельників - Асоціація правовласників і постачальників контенту й асоціація «Укртелемережа» просять Президента України Петра Порошенка, представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуню Міятович і голову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка запровадити мораторій на перевірки ЗМІ в зоні проведення АТО. Про це йдеться в повідомленні асоціацій.

 

Асоціації посилаються на останні виступи нового керівництва Національної ради з питань телебачення і радіомовлення із жорсткими вимогами щодо дотримання українського законодавства у сфері медіа, в тому числі на територіях, які нині підконтрольні незаконним збройним формуванням. Йдеться здебільшого про провайдерів програмної послуги та інтернет-провайдерів Донецької та Луганської областей, які на вимогу збройних угруповань відновили ретрансляцію чотирьох заборонених судом російських телеканалів РТР-планета, «Первый канал», «НТВ Мир» і «Россия 24».

 

Асоціації просять врахувати реальну обстановку в регіоні і важливість продовження роботи телекомунікацій, які у військових умовах забезпечують доступом до інформації більше 2 млн глядачів. «Незважаючи на постійну загрозу для життя, загибель людей, руйнування інфраструктури, співробітники телемереж продовжують свою роботу під «перехресним вогнем» конфліктуючих сторін і роблять все можливе для збереження плюралізму думок в інформаційному просторі. Екпертно стверджуємо, що завдяки зусиллям наших колег частка українського ТБ в неспокійних регіонах продовжує залишатися на позначці 50%, незважаючи на відключення деяких телепрограм і ефірних передавачів», - йдеться в заяві.

 

«Стабільна робота наших колег в зоні АТО, своєчасне інформування жителів східної України можуть не тільки мінімізувати збиток інфраструктурі регіону під час військових дій, а навіть запобігти загибелі мирного населення», - вважають асоціації.

 

Запровадження «мораторію» в межах чинного законодавства асоціації пропонують здійснити шляхом внесення коригувань до плану проведення перевірок Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на третій квартал 2014 року.

 

Нагадаємо, 10 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дала добу для негайного вимкнення ворожого контенту тим мовникам, що ретранслюють російську пропаганду на Донбасі, в Луганську.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3066
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду