detector.media
11.07.2014 17:43
АППК та «Укртелемережа» просять запровадити мораторій на перевірки провайдерів у зоні АТО
АППК та «Укртелемережа» просять запровадити мораторій на перевірки провайдерів у зоні АТО

Об'єднання кабельників - Асоціація правовласників і постачальників контенту й асоціація «Укртелемережа» просять Президента України Петра Порошенка, представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуню Міятович і голову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка запровадити мораторій на перевірки ЗМІ в зоні проведення АТО. Про це йдеться в повідомленні асоціацій.

 

Асоціації посилаються на останні виступи нового керівництва Національної ради з питань телебачення і радіомовлення із жорсткими вимогами щодо дотримання українського законодавства у сфері медіа, в тому числі на територіях, які нині підконтрольні незаконним збройним формуванням. Йдеться здебільшого про провайдерів програмної послуги та інтернет-провайдерів Донецької та Луганської областей, які на вимогу збройних угруповань відновили ретрансляцію чотирьох заборонених судом російських телеканалів РТР-планета, «Первый канал», «НТВ Мир» і «Россия 24».

 

Асоціації просять врахувати реальну обстановку в регіоні і важливість продовження роботи телекомунікацій, які у військових умовах забезпечують доступом до інформації більше 2 млн глядачів. «Незважаючи на постійну загрозу для життя, загибель людей, руйнування інфраструктури, співробітники телемереж продовжують свою роботу під «перехресним вогнем» конфліктуючих сторін і роблять все можливе для збереження плюралізму думок в інформаційному просторі. Екпертно стверджуємо, що завдяки зусиллям наших колег частка українського ТБ в неспокійних регіонах продовжує залишатися на позначці 50%, незважаючи на відключення деяких телепрограм і ефірних передавачів», - йдеться в заяві.

 

«Стабільна робота наших колег в зоні АТО, своєчасне інформування жителів східної України можуть не тільки мінімізувати збиток інфраструктурі регіону під час військових дій, а навіть запобігти загибелі мирного населення», - вважають асоціації.

 

Запровадження «мораторію» в межах чинного законодавства асоціації пропонують здійснити шляхом внесення коригувань до плану проведення перевірок Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на третій квартал 2014 року.

 

Нагадаємо, 10 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дала добу для негайного вимкнення ворожого контенту тим мовникам, що ретранслюють російську пропаганду на Донбасі, в Луганську.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY