detector.media
09.07.2014 13:32
Концерн РРТ вирішив не платити за електроенергію на захоплених терористами телевежах
Концерн РРТ вирішив не платити за електроенергію на захоплених терористами телевежах

Керівництво Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення вирішило не платити за споживання електроенергії об'єктами Луганської та Донецької філій, які контролюються терористами, а саме в містах Луганську, Лисичанську, Ровеньках (Луганська область), Донецьку, Краматорську, Артемівську, Докучаєвську та Костянтинівці (Донецька область). Про це йдеться на сайті КРРТ.

 

16 червня Концерн РРТ відправив листи компаніям-постачальникам електроенергії з повідомлення про те, що відповідно до умов чинних договорів сторони не несуть відповідальності за невиконання зобов'язань у зв'язку з обставинами непереборної сили, до яких, в тому числі, належать оголошена та неоголошена війна, загроза війни, терористичний акт, блокада, революція, заколот.

 

Виходячи з форс-мажору, особливо за умов використання електроенергії для трансляції російських телеканалів у Донецькій і Луганській областях, керівництво Концерну РРТ вирішило не обліковувати електроенергію на захоплених терористами об'єктах до залагодження ситуації.

 

Водночас станом на 8 липня вже відновлена трансляція всіх українських каналів радіотелевізійними станціями в Артемівську і Костянтинівці Донецької області. Поки що в Концерну РРТ немає можливості розпочати відновлювальні роботи на радіотелевізійній передавальній станції міста Краматорська, що розташована на горі Карачун поблизу міста Слов'янська, де впала 200-метрова телевежа. Здійснюється розмінування будівлі станції, а також прилеглої території.

 

Нагадаємо, раніше частина працівників Концерну РРТ, які об'єдналися в координаційну раду трудового колективу, звинуватили генерального директора концерну Олександра Півнюка, зокрема, в сприянні терористам, а саме у фінансуванні електропостачання захоплених терористами об'єктів КРРТ, звідки почали транслюватися російські канали. Сам пан Півнюк заявляв, що із захоплених телевеж транслюються не лише російські канали, а й деякі українські і якщо вимкнути електропостачання, то населення втратить доступ до інформації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY