Керівник проекту «Міняю жінку» Леся Штогрін: «Страшно було за групу, яка знімала в Нігерії»

Керівник проекту «Міняю жінку» Леся Штогрін: «Страшно було за групу, яка знімала в Нігерії»

26 Червня 2014
10780
26 Червня 2014
14:25

Керівник проекту «Міняю жінку» Леся Штогрін: «Страшно було за групу, яка знімала в Нігерії»

10780
Яким буде 10-й сезон «Міняю жінку» і з якими труднощами стикалася знімальна група в дев’ятому – читайте в повній версії чату з Лесею Штогрін
Керівник проекту «Міняю жінку» Леся Штогрін: «Страшно було за групу, яка знімала в Нігерії»
Керівник проекту «Міняю жінку» Леся Штогрін: «Страшно було за групу, яка знімала в Нігерії»

У вівторок, 24 червня, на «1+1» завершився дев'ятий сезон реаліті-шоу «Міняю жінку», яке канал знімає за британським форматом Wife Swap. У цьому сезоні були й міжнародні обміни жінок, і зіркові, й навіть родини мінялися чоловіками. Команда реаліті вже приступає до виробництва 10-го, ювілейного сезону, розповіла під час чат-конференції на «Детектор медіа» керівник проекту Леся Штогрін.

 

Про те, чого чекати далі від творців «Міняю жінку», з якими труднощами стикалася знімальна група під час закордонних відряджень, які наслідки має шоу для його учасників - читайте в повній версії чату.

 

 

- Привіт усім! Готова розповідати та відповідати :)

 

- Чи часто родини після проекту продовжують дружити, спілкуватися?

- Зазвичай родинам цікаво продовжувати спілкування після обмінів. Можна сказати - це наша хороша традиція.

 

- Хто постійно живе поруч з героями? Скільки тривають зйомки однієї програми?

- Цілодобово з героїнею перебуває редактор. Тривалість знімального періоду - 10 днів.

 

- У якій країні видався найскладніший обмін?

- Страшно було за групу, яка знімала в Нігерії. Це була одна з найекзотичніших країн, де побувала «Міняю жінку». Напередодні зйомок там стався черговий конфлікт із жертвами - і нас дуже ввічливо і переконливо просили не приїжджати. Але нас складні завдання надихають :) Протягом усього знімального періоду з групою постійно перебував озброєний охоронець. На щастя, все пройшло мирно :)

 

- Планируется ли 10-й сезон «Меняю жену»?

- Актуальне питання! Саме зараз розпочинається виробництво 10-го, ювілейного сезону МЖ :) Він буде повністю міжнародним, тобто українки мінятимуться родинами з іноземками. Якщо ви раптом не бачили нашого вчорашнього (24 червня. - ТК) випуску «Україна - Китай» - раджу передивитись! Українцям терміново потрібно розширювати світогляд - подорожувати й дізнаватися про те, як живуть люди в інших країнах. За цю нелегку місію ми й візьмемося :)

 

- Однажды вы меняли вместо женщин мужчин. Не хотите ли повторить и снять еще несколько программ с обменом мужьями?

- Зарікатися не хочу, можливо все :) Але поки таких програм не плануємо.

 

- Скільки людей зазвичай знімає один епізод? Як довго монтується кожна програма?

- У зйомках одного епізоду задіяна група з 10-12 людей. Монтуємо два-три тижні.

 

- Какая семья - участники шоу запомнились вам больше всего?

- 9-й сезон був переповнений родинами, які «неможливо забути» :) З останнього: родина з Лютіжа, де мама-няня не може налагодити контакту з власними дітьми і живе з чоловіком-неробою; родина луганського «султана», в якого дві прекрасних дружини Діна і Галя :), чи обидві родини з епізоду «Київ - Шанхай». Ми намагаємося працювати з «красномовними» героями :) Судячи з фідбеку після епізодів - глядачам це подобається :)

 

 

- Який ваш улюблений зірковий обмін? Чи будуть ще зіркові обміни в шоу?

- Тут складно відповісти однозначно :) До прикладу, сім'я Романа Вірастюка - надзвичайно гармонійна й цікава родина :)

 

- Як стати учасником шоу? Яка повинна бути родина, щоб узяти участь у проекті?

- Елементарно - заповнити анкету на сайті «1+1» :)

 

- Какой реальный эффект на семьи задействованные в проекте, производит шоу МЖ?

- «Міняю жінку» - це унікальний експеримент. Перебування в іншій родині - як подорож до паралельного світу: з'являється величезна кількість запитань, над якими людина навіть не замислювалася раніше. Пошук відповідей - шанс переоцінити власне життя, погляди на родину, стосунки між чоловіком і жінкою, методи ведення господарства чи виховання дітей тощо... У тих, хто має волю й характер, роздуми трансформуються в дії :)

 

- Скажите, а насколько проблематичный вопрос с документами, визами, выездами в какие-то страны для участников либо съемочной группы.

- «Міняю жінку» - в ефірі 9 (!) сезонів, це справді культовий проект українського телебачення :) І, зізнаюся, ми цим користуємося :) Хіба можна відмовити програмі, яку щовівторка дивишся всією родиною :) Візи/паспорти/дозволи - отримуємо майже безпроблемно :)

 

- Чи змінилося життя в Іри з Ковтунівки після проекту? Як її зустріли в селі після Шанхаю? Як вдалося домовитися про зйомки в китайському метро?

- Ковтунівка - в захваті вже тривалий час :) Ще під час зйомок ми зрозуміли, що там усі - як одна велика родина. Усім світом допомагали китайській мамі адаптуватися в українських реаліях :) Учора всі разом дивилися в ефірі.

 

У метро допомогла українська щирість і посмішка :)

 

- Як ви знайшли героїв із Ковтунівки, села, яке навіть гугл не одразу знаходить?

- Це наш кастинг-відділ :) Ми їх теж регулярно запитуємо - де ви їх знайшли :) Вміють  наші дівчата працювати :)

 

 

- Якими ще проектами, крім «Міняю жінку», ви займаєтеся? Чи будете щось інше готувати для нового сезону?

- Зараз усі думки лише про 10-й міжнародний сезон :) Далі подивимося.

 

- Чи шукаєте ви партнерів-телевізійників за кордоном для виробництва «Міняю жінку»? Чи відправляєте власні знімальні групи? Як довго тривають відрядження?

- Як правило, ми самостійно організовуємо і проводимо виробничий процес за кордоном. Хоча трапляються винятки, приміром, дозвіл на зйомки в Китаї нам допомогла отримати дружня місцева телестудія.

 

- По каким критериям подбирают семей в проект?

- Чіткого переліку причин не існує :) Чесно-чесно.

 

- Яких змін може в подальшому зазнати формат «Міняю жінку» на «1+1»? Ви кожну зміну обговорюєте з правовласниками формату?

- Сам формат «Міняю жінку» незмінний уже протягом 9 сезонів.

 

- Які труднощі виникали під час зйомок міжнародних обмінів?

- Кожен міжнародний обмін - особливий. Десь не звикли бачити людей зі світлим кольором шкіри, десь не можуть зрозуміти, навіщо нам знімати на вулиці. Німці, приміром, кілька разів викликали поліцію через те, що ми знімали нашого героя на його ж балконі. Китайці - при першій же розмові - натякнули, що нам ду-у-уже не бажано знімати... китайців (!). Але зрештою ми з усіма домовляємось :)

 

- А якби була пара геїв, яка б захотіла помінятися «жінками», що б ви робили?

- Перекажіть їм - хай заповнять анкету на сайті.

 

- Большая ли команда работает над проектом? Кого бы вам хотелось еще привлечь для работы?

- Над проектом працюють люди, перевірені часом, нереальними завданнями й хорошими показниками :) Вони всі величезні молодці. І, здається, зараз ми в оптимальному складі.

 

- Багато хто звинувачує вашу програму і канал в аморальності. Наприклад, НЕК. Що це, мовляв, не в українських традиціях - мінятися жінками. Кому взагалі першому ця ідея спала на думку?

- Макс, думаю, британцям - вони придумали формат. А дев'ять сезонів в ефірі самі відповідають на ваше запитання.

 

- Контролирует ли вашу работу Александр Ткаченко?

- Олександр Владиславович надихає :)

 

- Друзі :) Усім спасибі за увагу! Будьте чемні, здорові й дивіться «Міняю жінку» :) Миру нам. До побачення :)

 

 

Біографічна довідка:

 

Леся Штогрін - керівник проекту «Міняю жінку» з грудня 2012 року. Перед цим на «1+1» була головним редактором реаліті-шоу «Від пацанки до панянки» та «Джентльменський набір», продюсувала реаліті «Депутат під ключ» на «1+1», «Принцеса тут я!» на ТЕТ та інші. До приходу на «1+1» працювала на каналі СТБ у проекті «Правила життя», ще раніше, в 2007-2009 роках, була репортером програми журналістських розслідувань «За вікнами» на СТБ, де, зокрема, зробила резонансне розслідування про психоневрологічний інтернат. Леся - донька редакторки й ведучої «Радіо Свобода» Ірини Штогрін.

 

Фото Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10780
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ww
3597 дн. тому
Досі пам"ятаю її розслідування на СТБ. До Тета і плюсів вона була классним журналістом...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду