У Донецьку вимкнули всі загальнонаціональні та місцеві канали: замість ICTV – ТВЦ, замість 5-го каналу – СТС

У Донецьку вимкнули всі загальнонаціональні та місцеві канали: замість ICTV – ТВЦ, замість 5-го каналу – СТС

29 Квітня 2014
6114
29 Квітня 2014
08:32

У Донецьку вимкнули всі загальнонаціональні та місцеві канали: замість ICTV – ТВЦ, замість 5-го каналу – СТС

6114
У Донецьку вимкнули всі загальнонаціональні та місцеві канали: замість ICTV – ТВЦ, замість 5-го каналу – СТС
У Донецьку вимкнули всі загальнонаціональні та місцеві канали: замість ICTV – ТВЦ, замість 5-го каналу – СТС

28 квітня увечері сепаратисти, які захопили донецький телецентр, вимкнули всі українські загальнонаціональні та місцеві канали в Донецьку. Про це повідомляє у Twitter інтернет-видання «Новости Донбасса», а також пишуть читачі «Детектор медіа».

 

За різними повідомленнями з Донецька, замість ICTV мовить ТВЦ, замість Донецької ОДТРК (27 канал) - «Россия 24», замість К1, Першого національного і телеканалу «Донбас» - «Первый канал», замість 5-го каналу - «Россия 2» або СТС, також «Россию 2» включено на вільній частоті.

 

Також повідомляється про вимкнення українських телеканалів у кабельних мережах. За даними «Новостей Донбасса», у мережі «Волі» немає 5-го каналу, 27-го тощо, а замість них - СТС, ТВЦ, «Россия 24». А оператори «Надежда» і «Мир» вимкнули 5 канал, «1+1», Перший національний та низку другорядних, а також телеканал «Донбас», із сітки мовлення зник місцевий «Юніон».

 

Раніше стало відомо, що невідомі озброєні люди відключили на Донбасі цифрове мовлення українських телеканалів, а також аналоговий ефір Першого національного та 5-го каналу. «Цим займалися не місцеві фахівці. Загарбники привезли з собою не українських фахівців та обладнання для прийому російських каналів і подальшої передачі в ефір», - розповіли джерела. Також з ефіру зник телеканал Ріната Ахметова «Донбас».

 

Нагадаємо, 27 квітня, відбулося захоплення Донецької ОДТРК і Донецької філії Концерну РРТ сепаратистами, які підтримують ідеї самопроголошеної Донецької народної республіки. Люди в камуфляжі повідомили працівникам ОДТРК, що будуть їх «охороняти». При цьому вони привели із собою технічного фахівця російського каналу «Россия 24», який почав перекомутовувати обладнання, щоб запустити на частоті Донецької ОДТРК один з російських каналів. Крім того сепаратисти, які захопили донецький телецентр, заявили, що мають намір відключити українські канали і включити російські: «Зараз фахівці працюють над тим, щоб до вечора на 27-му каналі (канал ОДТРК) запустити канал Донецької народної республіки».

 

28 квітня сепаратисти, які захопили донецький телецентр, увімкнули російський телеканал «Россия 24» на частоті 27-го каналу, на якому за ліцензією має мовити Донецька обласна державна телерадіокомпанія. Водночас генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк запевнив «Детектор медіа», що мовлення російського телеканалу «Россия 24» організовано на базі Донецької ОДТРК і втручання у діяльність Донецької філії РРТ не відбувалося, інші українські канали залишалися в ефірі.

 

Нагадаємо, що за подібним сценарієм відбувалося захоплення телецентрів у Криму. Спершу телецентри взяли «під охорону» люди в камуфляжі, які згодом привели технічних фахівців, які вимкнули українські канали та увімкнули замість них російські канали.

 

18 квітня військові загарбники захопили телевежу в Краматорську, сигнал якої покриває також Слов'янськ, Горлівку та Макіївку, і почали вимикати українські канали та вмикати замість них російські.

 

22 квітня луганський полк Національної гвардії взяв під охорону Луганську філію Концерну РРТ і Луганську ОДТРК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6114
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
eee
3621 дн. тому
Выключить-то выключили, но в панели Нильсона изменений не будет, как и при отключении Крыма с русскоязычным провластным зрителем. Нильсон, скоро и тебя люстрируем.
Сергей
3622 дн. тому
Мутный новостной поток канала Россия 24 - это что-то с чем-то. Сеансы Кашпировского 80-х по сравнению с ним все равно что "плотник супротив столяра". Входят в мозг не токмо через глаза и уши, но и через рот и нос. Подозреваю, что и не только через них... После долгого просмотра ощутил подозрительный зуд в районе 5-й точки. :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду