Луганську телевежу й ОДТРК взяла під охорону Нацгвардія

Луганську телевежу й ОДТРК взяла під охорону Нацгвардія

24 Квітня 2014
5801
24 Квітня 2014
12:19

Луганську телевежу й ОДТРК взяла під охорону Нацгвардія

5801
Луганську телевежу й ОДТРК взяла під охорону Нацгвардія
Луганську телевежу й ОДТРК взяла під охорону Нацгвардія

22 квітня в Луганську Луганський полк Національної гвардії взяв під охорону Луганську філію Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення, яка розташована в центрі міста. Про це йдеться в повідомленні прес-служби східного територіального командування.

 

За цією ж адресою розташована й Луганська обласна державна телерадіокомпанія.

 

Об'єкт узято під охорону за рішенням міністра внутрішніх справ, з метою охорони громадського порядку та безпеки журналістів.

 

У повідомленні нагадується, що протягом останніх двох місяців мали місце спроби захоплення та блокування роботи регіональних телерадіокомпаній в Донецькій та Луганській областях.

 

Як писала «Детектор медіа» 17 квітня озброєні нападники захопили телевежу Концерну РРТ у Краматорську, яка забезпечує телевізійним сигналом не лише Краматорськ, а й Слов'янськ, Горлівку та Макіївку. Загарбники вимкнули українські телеканали і розпорядилися почати трансляцію російських каналів. Вночі 17 квітня СБУ та Концерн РРТ знеструмили передавальну станцію, після чого сепаратисти залишили захоплений об'єкт. Але 18 квітня озброєні нападники, схожі на російських військових, знову захопили об'єкт. Цього разу вони привезли із собою обладнання, яке технічно не дозволить знову знеструмити телевежу. Загарбники телевежі включили російські канали на частотах українських.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5801
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду