Донецька ОДТРК працює «під наглядом» людей у камуфляжі. Міліція не перешкоджала захопленню

Донецька ОДТРК працює «під наглядом» людей у камуфляжі. Міліція не перешкоджала захопленню

27 Квітня 2014
11994
27 Квітня 2014
19:27

Донецька ОДТРК працює «під наглядом» людей у камуфляжі. Міліція не перешкоджала захопленню

11994
Донецька ОДТРК працює «під наглядом» людей у камуфляжі. Міліція не перешкоджала захопленню
Донецька ОДТРК працює «під наглядом» людей у камуфляжі. Міліція не перешкоджала захопленню

Донецька обласна державна телерадіокомпанія працює під наглядом людей у камуфляжі з написом «Оплот». Про це в коментарі «Детектор медіа» повідомив гендиректор ОДТРК Олег Джолос.

 

Як відомо, сьогодні, 27 квітня, відбулося захоплення Донецької ОДТРК і Донецької філії Концерну РРТ сепаратистами, які підтримують ідеї самопроголошеної Донецької народної республіки.

 

За словами пана Джолоса, матеріальних збитків ОДТРК не завдано, люди під час захоплення не постраждали. При цьому міліція, яка охороняла ОДТРК (декілька патрульних машин), просто спостерігала за захопленням і не втручалася, повідомив він. Нагадаємо, що охорону ОДТРК було посилено після інциденту 7 квітня, коли сепаратисти вже намагалися захопити телецентр.

 

Люди в камуфляжі повідомили працівникам ОДТРК, що будуть їх «охороняти». При цьому вони привели із собою технічного фахівця російського каналу «Россия 24», який планує перекомутувати обладнання і запустити на частоті Донецької ОДТРК один з російських каналів, повідомив пан Джолос.

 

«Нам сказали, що, можливо, будуть в аналогу на нашій частоті транслювати російського мовника, але обіцяли, що в цифрі ми залишимося. Цього поки не сталося - ми в ефірі, програми виходять згідно із сіткою мовлення», - сказав він.

 

Олег Джолос підтвердив, що мітингувальники висловлювали претензії до мовлення 27-го каналу (ОДТРК) й мали намір змінити висвітлення ним подій на Донбасі. «Справді, закиди лунали, що ми, мовляв, говоримо неправду, що їм треба, щоб їх почули. Вони хочуть донести свої ідеї до якнайширшого загалу з допомогою державного телебачення», - зауважив гендиректор Донецької ОДТРК.

 

На запитання, чи відбувається зараз втручання в редакційну політику ОДТРК з боку нападників, пан Джолос відповів: «Ми продовжуємо працювати. Всі програми за сіткою зараз в ефірі. Можете увімкнути трансляцію на сайті та пересвідчитися». Однак по неділях в ефірі 27-го каналу не передбачено випусків новин. Звтра, 28 квітня, зранку має транслюватися повтор підсумкового суботнього тижневика.

 

Що наразі відбувається в Донецькій філії Концерну РРТ, яка знаходиться за однією адресою з ОДТРК, пану Джолосу невідомо. «Ми знаходимося на одній території, але в різних будівлях. Я вів переговори, у нас вони були дуже емоційними. Люди вважали, що це я відповідаю за трансляцію всіх каналів. Я не бачив, щоб директор філії КРРТ виходив до них», - повідомив пан Джолос.

 

Як повідомляли ЗМІ, сепаратисти, які захопили донецький телецентр, заявили, що мають намір відключити українські канали і включити російські. «Зараз фахівці працюють над тим, щоб до вечора на 27-му каналі (канал ОДТРК) запустити канал Донецької народної республіки», - повідомили вони.

 

Нагадаємо, що за подібним сценарієм відбувалося захоплення телецентрів у Криму. Спершу телецентри взяли «під охорону» люди в камуфляжі, які згодом привели технічних фахівців, які вимкнули українські канали та увімкнули замість них російські канали.

 

18 квітня військові загарбники захопили телевежу в Краматорську, сигнал якої покриває також Слов'янськ, Горлівку та Макіївку, і почали вимикати українські канали та вмикати замість них російські.

 

22 квітня луганський полк Національної гвардії взяв під охорону Луганську філію Концерну РРТ і Луганську ОДТРК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11994
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду