На частоті донецького обласного державного телебачення увімкнули «Россию 24»

На частоті донецького обласного державного телебачення увімкнули «Россию 24»

28 Квітня 2014
4305
28 Квітня 2014
12:15

На частоті донецького обласного державного телебачення увімкнули «Россию 24»

4305
На частоті донецького обласного державного телебачення увімкнули «Россию 24»
На частоті донецького обласного державного телебачення увімкнули «Россию 24»

Сепаратисти, які захопили донецький телецентр, увімкнули телеканал «Россия 24» на частоті 27-го каналу, на якому за ліцензією має мовити Донецька обласна державна телерадіокомпанія. Про це «Детектор медіа» повідомили читачі з Донецька.

 

27-го каналу немає як в ефірі, так і в кабелі, замість нього - «Россия 24».

 

Генеральний директор Донецької ОДТРК Олег Джолос підтвердив «Детектор медіа» вимкнення 27-го каналу в аналоговому ефірі. За його словами, Донецька ОДТРК продовжує мовити в цифровому ефірі.

 

Генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк повідомив «Детектор медіа», що крім Донецької ОДТРК загарбники донецького телецентру поки що не вимикали з ефіру інших українських каналів.

 

Нагадаємо, 27 квітня, відбулося захоплення Донецької ОДТРК і Донецької філії Концерну РРТ сепаратистами, які підтримують ідеї самопроголошеної Донецької народної республіки. За словами Олега Джолоса, матеріальних збитків ОДТРК не завдано, люди під час захоплення не постраждали. При цьому міліція, яка охороняла ОДТРК (декілька патрульних машин), просто спостерігала за захопленням і не втручалася, повідомив він.

 

Люди в камуфляжі повідомили працівникам ОДТРК, що будуть їх «охороняти». При цьому вони привели із собою технічного фахівця російського каналу «Россия 24», який почав перекомутовувати обладнання, щоб запустити на частоті Донецької ОДТРК один з російських каналів, розповів «Детектор медіа» Олег Джолос.

 

Як повідомляли ЗМІ, сепаратисти, які захопили донецький телецентр, заявили, що мають намір відключити українські канали і включити російські. «Зараз фахівці працюють над тим, щоб до вечора на 27-му каналі (канал ОДТРК) запустити канал Донецької народної республіки», - повідомили вони.

 

Нагадаємо, що за подібним сценарієм відбувалося захоплення телецентрів у Криму. Спершу телецентри взяли «під охорону» люди в камуфляжі, які згодом привели технічних фахівців, які вимкнули українські канали та увімкнули замість них російські канали.

 

14 квітня в Донецьку на частоті 90,5 МГц почало мовлення російське радіо «Вести ФМ».

 

18 квітня військові загарбники захопили телевежу в Краматорську, сигнал якої покриває також Слов'янськ, Горлівку та Макіївку, і почали вимикати українські канали та вмикати замість них російські.

 

22 квітня луганський полк Національної гвардії взяв під охорону Луганську філію Концерну РРТ і Луганську ОДТРК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду