У Луганській області деякі провайдери знову увімкнули російські канали

У Луганській області деякі провайдери знову увімкнули російські канали

9 Квітня 2014
5000
9 Квітня 2014
19:33

У Луганській області деякі провайдери знову увімкнули російські канали

5000
У Луганській області деякі провайдери знову увімкнули російські канали
У Луганській області деякі провайдери знову увімкнули російські канали

Деякі провайдери в Луганській області знову увімкнули російські канали, ретрансляція яких була припинена на виконання рішення суду. Про це повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов сьогодні, 9 квітня, на конференції «Європейські стандарти надання послуг транскордонного мовлення та свобода отримання і передачі інформації в Україні».

 

За його словами, спершу всі провайдери в Луганській області вимкнули російські канали, але протягом кількох останніх днів увімкнули. Як відомо, останніми днями на Сході України активізувалися сепаратистські проросійські сили.

 

«Ми будемо жорстко реагувати на ці дії провайдерів», - пообіцяв голова Нацради.

 

Нагадаємо, згідно з ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 25 березня, на території України має бути зупинена ретрансляція російських телеканалів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР Планета», «НТВ Мир» і «Россия-24».

 

26 березня члени Нацради заявили, що провайдери програмної послуг зобов'язані негайно призупинити ретрансляцію цих російських каналів.

 

Станом на 2 квітня лише один провайдер у Донецькій області не вимкнув російських каналів.

 

Головні претензії до чотирьох російських каналів, ретрансляцію яких обмежив суд, полягають у порушенні законів України і Європейської конвенції про транскордонне телебачення. У їхніх програмах міститься пропаганда зміни конституційного ладу в Україні через військову агресію, поширюються сепаратистські звернення та обґрунтування приєднання до Росії територій України, розпалюється міжнаціональна ворожнеча.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5000
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Луганск
3661 дн. тому
Уважаемая Телекритика, вот не надо сочинять, речь шла и идет о Донецкой области, в Луганской области никто ничего не включал, подавайте, пожалуйста, правдивую информацию
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду