detector.media
09.04.2014 19:33
У Луганській області деякі провайдери знову увімкнули російські канали
У Луганській області деякі провайдери знову увімкнули російські канали

Деякі провайдери в Луганській області знову увімкнули російські канали, ретрансляція яких була припинена на виконання рішення суду. Про це повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов сьогодні, 9 квітня, на конференції «Європейські стандарти надання послуг транскордонного мовлення та свобода отримання і передачі інформації в Україні».

 

За його словами, спершу всі провайдери в Луганській області вимкнули російські канали, але протягом кількох останніх днів увімкнули. Як відомо, останніми днями на Сході України активізувалися сепаратистські проросійські сили.

 

«Ми будемо жорстко реагувати на ці дії провайдерів», - пообіцяв голова Нацради.

 

Нагадаємо, згідно з ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 25 березня, на території України має бути зупинена ретрансляція російських телеканалів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР Планета», «НТВ Мир» і «Россия-24».

 

26 березня члени Нацради заявили, що провайдери програмної послуг зобов'язані негайно призупинити ретрансляцію цих російських каналів.

 

Станом на 2 квітня лише один провайдер у Донецькій області не вимкнув російських каналів.

 

Головні претензії до чотирьох російських каналів, ретрансляцію яких обмежив суд, полягають у порушенні законів України і Європейської конвенції про транскордонне телебачення. У їхніх програмах міститься пропаганда зміни конституційного ладу в Україні через військову агресію, поширюються сепаратистські звернення та обґрунтування приєднання до Росії територій України, розпалюється міжнаціональна ворожнеча.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY