«Воля» прийняла рішення щодо подальшої ретрансляції російських телеканалів

«Воля» прийняла рішення щодо подальшої ретрансляції російських телеканалів

14 Березня 2014
6947
14 Березня 2014
12:19

«Воля» прийняла рішення щодо подальшої ретрансляції російських телеканалів

6947
«Воля» прийняла рішення щодо подальшої ретрансляції російських телеканалів
«Воля» прийняла рішення щодо подальшої ретрансляції російських телеканалів

Найбільший телепровайдер України, компанія «Воля» прийняла рішення самостійно, до офіційного рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, внести корективи у формат доступу до російських каналів. Про це йдеться у повідомлення прес-служби компанії, яке отримала «Детектор медіа».

 

«Воля» інформує, що вчора, 13 березня, у зв'язку з відсутністю кворуму Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не прийняла рішення щодо призупинення ретрансляції чотирьох російських телеканалів «Росія 24», ОРТ («Первый канал. Всемирная сеть»), «РТР- Планета», «НТВ- мир».

 

«Незважаючи на це, на підставі результатів опитування, проведеного днями серед абонентів, а також у відповідь на заклик Нацради і рішення профільного комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації компанія "Воля" вирішила самостійно внести корективи у формат доступу до цих каналів - до офіційного рішення Нацради», - йдеться у повідомленні компанії.

 

Відповідно до цього рішення «Воля» відмовляємося від дублювання зазначених російських каналів в аналоговому форматі і залишає лише їх цифрову версію. Одночасно в пакети програм в аналоговому форматі буде додано телеканали «Сонце ТВ», «Еспресо ТВ» та інші.  «Підкреслюємо, у зміні складу пакетів враховувалася думка абонентів кожного з міст присутності компанії», - зазначається у повідомленні.

 

У Києві, де компанія «Воля» вже не використовує аналогову технологію, компанія змінює склад пакетів, в яких представлені РТР, ОРТ і «НТВ Мир» (канал «Росія 24» не надається). «Зазначені канали замість соціального чи "легкого" пакетів будуть доступні тільки в платних цифрових пакетах телепрограм, починаючи зі «Стартового», а також у пакетах інтерактивного телебачення "ВОЛЯ Smart HD"», - інформує компанія.

 

Детальніше про зміни пакетів телепровайдер проінформуємо абонентів кожного регіону окремо.

 

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенесла через відсутність кворуму заплановане на сьогодні засідання на сьогодні, 14 березня, 14.00.

 

Раніше Асоціація провайдерів програмної послуги «Телекомунікаційна палата України», до якої входить найбільший провайдер України «Воля-кабель», заявляє, що припинення ретрансляції конкретно визначених програм можливе виключно за наявності рішення суду або прийнятого у відповідності до законодавства рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Також мають бути враховані думка абонентів, чинні угоди між провайдером і правовласниками програм та ліцензійні умови провайдера.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 11 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення висловила вимогу до провайдерів програмної послуги до 19.00 11 березня припинити ретрансляцію у своїх мережах передач російських телеканалів «Россия 24», ОРТ («Первый канал. Всемирная сеть»), «РТР Планета», «НТВ-Мир». Втім, офіційного рішення з цього приводу Нацрада поки що не приймала, оскільки не проводила засідання.

 

Увечері 11 березня найбільший кабельний провайдер країни «Воля» заявив, що вирішив призупинити ретрансляцію російських телеканалів ОРТ («Первый канал. Всемирная сеть»), «РТР Планета» і «НТВ-Мир». 12 березня «Воля» має намір повідомити про це рішення своїх партнерів - представників цих російських каналів. А з моменту офіційної публікації такого рішення Національною радою почне повідомляти абонентів кожного міста.

 

Натомість у Севастополі 9 березня «Воля» вимкнула всі українські канали в аналогових пакетах кабельного телебачення, посилаючись на вимогу в. о. голови міської адміністрації, на підставі внутрішніх політик із забезпечення безпеки своїх співробітників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6947
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду