Євген Кисельов заявив, що каналом ТВі реально керував не Княжицький, а Якович

Євген Кисельов заявив, що каналом ТВі реально керував не Княжицький, а Якович

5 Липня 2013
6246
5 Липня 2013
14:03

Євген Кисельов заявив, що каналом ТВі реально керував не Княжицький, а Якович

6246
Євген Кисельов заявив, що каналом ТВі реально керував не Княжицький, а Якович
Євген Кисельов заявив, що каналом ТВі реально керував не Княжицький, а Якович

Бізнесмен Володимир Гусинський у той час, коли був власником ТВі,  призначив при гендиректорові каналу Миколі Княжицькому свою довірену особу - виконавчого директора Євгена Яковича, який фактично перебрав на себе функції керівника телеканалу. Про це розповів в інтерв'ю «Українській правді» директор НІС телеканалу «Інтер», телеведучий Євген Кисельов.

 

«Спочатку Гусинський був страшно задоволений своїм вибором (Миколою Княжицьким - ТК.), як це завжди з ним раніше бувало. Потім досить швидко розчарувався і, нарешті, призначив "комісара" при Княжицький - виконавчим директором каналу став Євген Якович - дуже симпатичний, порядна людина, досвідчений телевізійний менеджер, минулого творець "НТВ +". Фактично він став першою особою ТВі, переїхав до Києва на постійне проживання і працював на каналі, як кажуть англійці, full time», - зазначив Євген Кисельов.

 

За його словами, Микола Княжицький формально продовжував залишатися генеральним директором компанії і навіть зберігав право першого фінансового підпису, але фактично був відсторонений від поточного керівництва. Приблизно з кінця 2008 року каналом повністю керував Євген Якович.

 

За словами пана Кисельова, весь повсякденний менеджмент повністю був зосереджений в руках Євгена Яковича. «Умовно кажучи, жоден фінансовий документ не міг бути підписаний Княжицьким без візи Яковича. Для Княжицького ця ситуація була принизливою. Тому що співробітники фінансових та адміністративних служб в якийсь момент побачили, що він виявився англійською королевою, яка царює, але не править», - каже телеведучий.

 

Євген Кисельов вважає, що такі дії Володимира Гусинського були спричинені втратою довіри до Княжицького. «Наскільки я розумію, у зв'язку з втратою довіри. Десь до кінця першого року роботи ТВі до нього накопичилися претензії - фінансові та організаційні. Деякі менеджери, яких він на самому початку найняв на канал, виявилися відверто слабкими фахівцями, їх довелося звільняти, катастрофічно затягувалося будівництво телестудії, дуже повільно вирішувалися багато питань, які Княжицький спершу обіцяв "розрулити" в найкоротші терміни. Загалом, створювалося відчуття, що керівник він нікчемний», - пояснює він.

 

«Я думаю, що якби була можливість звільнити Княжицького, звільнили б зовсім. Але не хотіли конфлікту, скандалу, боялися, що він почне в помсту створювати проблеми. Крім того, у Княжицького були чималі зв'язку, він допомагав і Кагаловському, і Малашенку, які бували в Києві тільки короткими наїздами, зав'язувати знайомства з політиками, з людьми з телевізійного світу і т.д. Іншими словами, він виконував в основному представницькі функції», - зауважив Євген Кисельов.

 

На його думку, саме через це Микола Княжицький затаїв образу і «врешті-решт, сталося те, що сталося».

 

Нагадаємо, 23 квітня було оголошено, що новим інвестором ТВі став американський бізнесмен Олександр Альтман. Власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу. Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

В той самий час колишній гендиректор каналу ТВі Микола Княжицький на зустрічі з журналістами ТВі 24 квітня визнав, що його руками Костянтин Кагаловський вивів з ТВі Володимира Гусинського, фактично вкравши телекомпанію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6246
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Владислав
3958 дн. тому
Вичитайте текст, будь ласка! Читати неможливо. Хоч якась коректура має бути.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду