Кагаловський пропонує журналістам стати акціонерами телеканалу

Кагаловський пропонує журналістам стати акціонерами телеканалу

16 Травня 2013
6902
16 Травня 2013
19:17

Кагаловський пропонує журналістам стати акціонерами телеканалу

6902
Кагаловський пропонує журналістам стати акціонерами телеканалу
Кагаловський пропонує журналістам стати акціонерами телеканалу

Власник захопленого каналу ТВі Костянтин Кагаловський запропонував тележурналістам розділити акції каналу. Таку пропозицію він висловив у четвер на зустрічі журналістами, що звільнилися з ТВі, пише «Українська правда».

 

Як повідомили «Українській правді» журналісти - учасники зустрічі, Кагаловський вважає, що таким чином можна піти «від будь-яких сумнівних схем і спробувати зробити дійсно відкрите телебачення». Він також запевнив, що боротьба за повернення каналу продовжиться, але «ніхто журналістів втягувати у війну не буде».

 

Найближчим часом буде зроблено офіційну заяву з цього приводу.

 

Як писала «Детектор медіа», раніше пан Кагаловський пообіцяв журналістам, які звільнилися з ТВі, до нового року зберегти фінансування, з допомогою якого ті збираються почати реалізацію проекту інтернет-ТБ.

 

Нагадаємо, 23 квітня було оголошено, що новим що новим інвестором ТВі став американський бізнесмен Олександр Альтман, а новим генеральним директором став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук.

 

Одночасно Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу. Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Пан Альтман сказав, що збільшив частку своєї компанії Balmore Invest Limited у ТОВ «Медіа інфо» (компанія-власник ТВі) з 1% до 95% на підставі довіреності компанії Wilcox Ventures LTD (володіла 99% ТОВ «Медіа інфо»), підписаної її директором Ортодоксією Василеску.

 

Директор компанії Wilcox Ventures LTD Ортодоксія Нікія заявила українським журналістам, що не видавала жодної довіреності Олександру Альтману на управління компанією і що єдиним власником ТВі є компанія Wilcox Ventures LTD, єдиним бенефіціаром якої є Костянтин Кагаловський.

 

14 травня прес-служба колишнього гендиректора ТВі Наталі Катеринчук повідомила, що Високий суд Англії заборонив компанії Balmore Invest Limited проводити будь-які угоди, які можуть призвести до втрати прямого та постійного контролю над акціями компанії «Медіа інфо» (власник 100% ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» - телеканалу ТВі). Пан Альтман заявив, що ця інформація не відповідає дійсності і що ніякого рішення за позовом суд не ухвалював.

 

«Детектор медіа»

 

Фото з Twitter Павла Шеремета

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6902
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3999 дн. тому
«Моє золотце…». Магічний бік конфлікту навколо ТВі: телеканал став заручником «персня Всевладдя» у своїй емблемі? http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/21299
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду