detector.media
16.05.2013 19:17
Кагаловський пропонує журналістам стати акціонерами телеканалу
Кагаловський пропонує журналістам стати акціонерами телеканалу

Власник захопленого каналу ТВі Костянтин Кагаловський запропонував тележурналістам розділити акції каналу. Таку пропозицію він висловив у четвер на зустрічі журналістами, що звільнилися з ТВі, пише «Українська правда».

 

Як повідомили «Українській правді» журналісти - учасники зустрічі, Кагаловський вважає, що таким чином можна піти «від будь-яких сумнівних схем і спробувати зробити дійсно відкрите телебачення». Він також запевнив, що боротьба за повернення каналу продовжиться, але «ніхто журналістів втягувати у війну не буде».

 

Найближчим часом буде зроблено офіційну заяву з цього приводу.

 

Як писала «Детектор медіа», раніше пан Кагаловський пообіцяв журналістам, які звільнилися з ТВі, до нового року зберегти фінансування, з допомогою якого ті збираються почати реалізацію проекту інтернет-ТБ.

 

Нагадаємо, 23 квітня було оголошено, що новим що новим інвестором ТВі став американський бізнесмен Олександр Альтман, а новим генеральним директором став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук.

 

Одночасно Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу. Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Пан Альтман сказав, що збільшив частку своєї компанії Balmore Invest Limited у ТОВ «Медіа інфо» (компанія-власник ТВі) з 1% до 95% на підставі довіреності компанії Wilcox Ventures LTD (володіла 99% ТОВ «Медіа інфо»), підписаної її директором Ортодоксією Василеску.

 

Директор компанії Wilcox Ventures LTD Ортодоксія Нікія заявила українським журналістам, що не видавала жодної довіреності Олександру Альтману на управління компанією і що єдиним власником ТВі є компанія Wilcox Ventures LTD, єдиним бенефіціаром якої є Костянтин Кагаловський.

 

14 травня прес-служба колишнього гендиректора ТВі Наталі Катеринчук повідомила, що Високий суд Англії заборонив компанії Balmore Invest Limited проводити будь-які угоди, які можуть призвести до втрати прямого та постійного контролю над акціями компанії «Медіа інфо» (власник 100% ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» - телеканалу ТВі). Пан Альтман заявив, що ця інформація не відповідає дійсності і що ніякого рішення за позовом суд не ухвалював.

 

«Детектор медіа»

 

Фото з Twitter Павла Шеремета

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY