Перша хвиля дослідження аудиторії радіо в містах 50 тис.+ від GfK, січень-березень 2013 року

26 Квітня 2013
11422
26 Квітня 2013
12:25

Перша хвиля дослідження аудиторії радіо в містах 50 тис.+ від GfK, січень-березень 2013 року

11422
«Радіокомітет» оприлюднив результати першої хвилі 2013 року вимірювання аудиторії радіо в містах 50 тис.+, що проводиться дослідницькою компанією GfK Ukraine
Перша хвиля дослідження аудиторії радіо в містах 50 тис.+ від GfK, січень-березень 2013 року

«Радіокомітет» оприлюднив дані першої у 2013 році хвилі дослідження радіослухання* по Україні в містах з населенням «50 тис.+». Дослідження проводила компанія GfK на замовлення галузевого об'єднання «Радіокомітет» у період з 21 січня по 31 березня 2013 року. У дослідженні брали участь мешканці українських міст з населенням понад 50 тис. осіб віком від 12 до 65 років.

 

У відповідності з даними першої хвилі, кількість українців, які контактують з радіо протягом доби, не змінилася - 67%.

 

У рейтингу мережевих радіостанцій «Русское радио» і «Хіт ФМ» вкотре помінялися місцями. У січні - березні 2013 року в лідери вирвалося «Русское радио» з показником 1,08%, випередивши постійного конкурента на 0,03%. «Хіт ФМ» посіла другу сходинку з 1,05% відповідно. У п'ятірку лідерів також увійшли «Шансон» (1,02%), «Ретро FM» (0,69%) і «Люкс FM» (0,66%).

 

«Радіо Ера», яке в січні приєдналося до дослідження, посіло 11-ту сходинку за показником рейтингу (0,28%) і 17-ту за показником охоплення (4,65%).

За даними «Радіокомітету», перша хвиля 2013 показала також, що постійно зростає кількість радіослухачів, які перебувають в офіційному чи цивільному шлюбі.

 

«Радіо - дуже цінний рекламний носій для тих, у кого цільова аудиторія - це одружені / заміжні люди або ті, хто веде спільний побут. За результатами поточної хвилі частина цієї групи статистично значимо збільшилася і становить 71% від загального числа радіослухачів», - зазначив керівник Дослідницького центру НАМ, координатор «Радіокомітету» Віталій Гордузенко.

* Дослідження Radio Research проводиться компанією GfK Ukraine методом комп'ютеризованого телефонного опитування за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення індустріального об'єднання «Радіокомітет». Опитування проводиться серед населення України у віці 12-65 років. Дані першої хвилі дослідження за 2013 охоплюють період з 21 січня по 31 березня. Обсяг вибірки - 14036 респондентів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11422
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду