«Репортери без кордонів» стривожені призупиненням мовлення ТВі

26 Квітня 2013
6392
26 Квітня 2013
12:01

«Репортери без кордонів» стривожені призупиненням мовлення ТВі

6392
І закликають нове керівництво визнати профспілку журналістів TВi і задовольнити її вимоги
«Репортери без кордонів» стривожені призупиненням мовлення ТВі

«Репортери без кордонів» засуджують раптову зміну керівництва опозиційного телеканалу TВi, про яку оголосили три дні тому, та висловлюють тривогу з приводу призупинення мовлення телеканалу в результаті внутрішніх суперечок. Про це йдеться в прес-релізі організації, повідомляє ІМІ.

 

«Ми вважаємо негідним поводження нового керівництва з журналістами незалежної телекомпанії. Ми настійно закликаємо нове керівництво визнати профспілку журналістів TВi і задовольнити її вимоги», - заявляють «Репортери без кордонів».

 

Нагадаємо, ці вимоги полягають у наданні інформації, яка б дозволила ідентифікувати нових власників телеканалу, відновленні колишнього розкладу програм та анулюванні необґрунтованого звільнення одного з журналістів.

 

«Ми також закликаємо нове керівництво не намагатися розділити колектив телеканалу, використовуючи особисті суперечки, і гарантувати редакційну незалежність журналістських розслідувань та служби новин телеканалу», - йдеться у прес-релізі.

 

«Репортери без кордонів» наголошують: «Ми стурбовані відсутністю фінансової прозорості стосовно певних власників ЗМІ в Україні, і збільшенням концентрації власності в руках небагатьох людей, ставить під загрозу різноманітність новин та інформації».

 

Один з провідних журналістів TВi Мустафа Найєм заявив «Репортерам без кордонів» про свою стурбованість можливою причетністю влади до поглинання телеканалу. «Ми хочемо знати, що відбувається насправді, чому не відреагували правоохоронні органи. На даний момент призупинення мовлення, здається, не нікого стурбувало», - сказав він.

 

Нагадаємо, в 2013 році Україна впала на 10 позицій у Всесвітньому індексі свободи слова від «Репортерів без кордонів», і в даний час займає 126-те місце з 179 країн.

 

Як писала «Детектор медіа», 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йшлося, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу. Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Тим часом екс-директор каналу, нардеп Микола Княжицький виступив на підтримку нового інвестора і менеджменту й наполягає на легітимності змін.

 

На каналі почались звільнення журналістів: було звільнено журналіста Павла Шеремета і закрито його програму. Керівник новинного мовлення ТВі Роман Недзельський отримав «кадрове попередження» від нового керівництва.

 

Страйк журналістів ТВі підтримали НМПУ, МФЖ і ЄФЖ, рух «Стоп цензурі!» розцінює  події на ТВі як цензуру та спробу тиску на інформаційну політику каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6392
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
4011 дн. тому
Ну да.. Инвестор, вкладывающий деньги в канал, должен спрашивать у журналистов, можно ли ему эти деньги вкладывать. Логика по-наемовски
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду