detector.media
23.04.2013 20:56
Журналісти ТВі оголосили страйк до вирішення конфлікту між власниками (ВІДЕО)
Журналісти ТВі оголосили страйк до вирішення конфлікту між власниками (ВІДЕО)

Журналісти та редактори каналу  ТВі оголосили страйк у вигляд невиходу в ефір. Про це йдеться у заяві колективу.

 

Як йдеться у заяві, Артем Шевченко, який вважає себе новим керівником ТВі, зняв з ефіру програму «Сьогодні про головне» і замість неї запустили повтор. Таким чином журналісти та редактори каналу не змогли оприлюднити своєї позиції щодо ситуації на каналі. Також до ефіру не була допущена Наталія Катеринчук, яка є генеральним директором каналу.

 

Тож журналісти вимагають припинити рейдерське захоплення каналу, надати можливість вийти в ефір із своєю заявою та  припинити випадки цензури.

 

Окрім цього колектив каналу вимагає аби правоохоронні органи встановили законність зміни керівництва та інвесторів каналу.

 

Колектив телеканалу ТВі стайкуватиме до вирішення конфлікту між власниками телеканалу.

 

За інформацією журналістів, страйку не підтримали Артем Шевченко, Віталій Портников і Єгор Чечеринда.

 

 «Детектор медіа» подає текст заяви журналістів каналу ТВі без змін:

 

«Сьогодні, 23 квітня, зранку співробітники каналу ТВі опинилися в ситуації, яка за зовнішніми формальними ознаками скидається на рейдерське захоплення телеканалу. На своє робоче місце було недопущено генерального директора телекомпанії «Телерадіосвіт» Наталю Катеринчук разом із багаторічним власником каналу Костянтином Кагаловським. На офіційному сайті tvi.ua було розповсюджено прес-реліз, згідно з яким змінено структуру власності компанії, новим керівником призначено журналіста Артема Шевченка, а Наталію Катеринчук відповідно звільнено. На загальних зборах колективу було представлено в якості нового інвестора американського бізнесмена Алєксандра Альтмана, попередній власник був оголошений неіснуючим.

 

Першим кроком «нового» керівництва в особі Артема Шевченка стало недопущення до ефіру формально легітимного генерального директора Наталії Катеринчук. Згодом нове керівництво узагалі зняло з ефіру програму «Сьогодні про головне» і замість неї запустили повтор. Редактори та журналісти ТВі не змогли оприлюднити своєї позиції щодо ситуації на каналі.

 

 Журналісти ТВі вимагають:

- Припинити рейдерське захоплення телеканалу.

- Дати можливість журналістам вийти в прямий ефір зі своєю заявою щодо ситуації на каналі.

- Аби правоохоронні органи встановили законність зміни керівництва та інвесторів каналу

 - Забезпечити невтручання в діяльність каналу і припинити випадки цензури, що вже з'явилися на ТВі.

 

До цього ми оголошуємо страйк.

Колектив ТВі»

 

 Журналісти ТВІ слухають інвестора свого каналу Костянтина Кагаловського, який переконує колектив у тому, що зміна директора каналу незаконна. Перед цим журналісти вислухали начебто призначеного директора Артема Шевченка (фото і підпис із Facebook Оксани Продан)

 

Нагадаємо, 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу «за допомогою силових структур». Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Журналістам про ці зміни офіційно не оголошували - вони про все дізналися із сайту і не розуміли, що відбувається на каналі.

 

Джерело «Детектор медіа» на каналі розповіло, що канал ТВі реструктуризував схему власності.

 

 

«Детектор медіа»

 

Відео - LB.ua, фото - Оксани Продан

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY