В складі правління телеканалу «Інтер» відбулися зміни. В Наглядову раду каналу увійшла Світлана Плужнікова

19 Вересня 2005
3207
19 Вересня 2005
10:25

В складі правління телеканалу «Інтер» відбулися зміни. В Наглядову раду каналу увійшла Світлана Плужнікова

3207
Як вже повідомляла «ТК», позавчора відбулися збори акціонерів АТЗТ “ Українська незалежна ТВ-корпорація” – засновника телеканалу «Інтер». Окрім обрання Валерія Хорошковського головою Наглядової ради, на зборах також було затверджено новий склад правління.
В складі правління телеканалу «Інтер» відбулися зміни. В Наглядову раду каналу увійшла Світлана Плужнікова
Окрім обрання Валерія Хорошковського головою Наглядової ради, на зборах також було затверджено новий склад правління. Як повідомив «ТК» головний редактор інформаційно-аналітичного мовлення «Інтеру» Олексій Мустафін, зараз до правління входять: Владислав Ряшин – голова правління, Сергій Старицький – заступник голови, Ярослав Порохняк, Олексій Мустафін та Олег Павленко («Інтерреклама»). Сергій Старицький та Ярослав Порохняк змінили у складі правління Михайла Євченко (екс-голова Наглядової ради "Інтерконтинентбанку") та Сергія Созановського (співвласника юридичної фірми «Кононов і Созановський», яка вела справи померлого Ігоря Плужникова). На жаль, більш детальну інформацію Олексій Мустафін надати «ТК» відмовився.

З інших неофіційних, але достовірних джерел «ТК» стало відомо, що до Наглядової ради «Інтеру» увійшла вдова Ігоря Плужникова – Світлана, яка активно підтримувала обрання Валерія Хорошковського. Як повідомляла «ТК», в той же час Денис Кравченко, який був головою Наглядової ради УНТК до цього, поширив 16 вересня заяву про заборону загальних зборів акціонерів внаслідок порушених чотирьох судових справ. Але – за інформацією «ТК» - цього рішення, начебто, офіційно не отримав Владислав Ряшин як голова правління АТЗТ “ Українська незалежна ТВ-корпорація”, що й дало можливість зборам вчора таки відбутися.

Присутність на зборах пані Світлани Плужникової опосередковано свідчить про те, що ці судові справи були ініційовані без її участі. З джерел поза каналом «Інтер» нам стало відомо, що судові справи були відкриті колишньою співробітницею «Інтера» за сміхотворними мотивами (на кшталт невірно заповненої трудової книжки). А те, що відкриті справи були водночас в чотирьох містах України – наводить на думку, що хтось за цим стоїть. Чи можуть це бути ті ж есдеки, які хочуть залишити в своїх руках контроль над каналом – джерела і не підтверджують, і не спростовують, мотивуючи недостатністю інформації, а отже, це можуть бути з такою ж вірогідністю і опоненти есдеків.

Що стосується нових членів правління, то Ярослав Порохняк, за даними «ТК», є юристом, людиною Валерія Хорошковського. Сергій Старицький відомий широкій публіці у багатьох іпостасях: як колишній директор телеканалу «Тоніс», як голова компанії «Перехід- Мидиа», як генеральний директор «Атлантік-груп», як екс-президент хокейного клубу «Сокіл». Неофіційно відомо, що під час виборів-2004 саме через піарні структури Старицького проходила вся зовнішня реклама кандидата в президенти Віктора Януковича. Але, начебто, як кажуть джерела «ТК», на «Інтер» Старицький найнятий Хорошковським як менеджер, без зв’язку з власними структурами. Чи так це – сподіваємося дізнатися дещо пізніше. До речі, Хорошковський та Старицький – кажуть джерела «ТК» - давні хороші друзі.

Що ж до того, чи пов’язаний якимось чином прихід Валерія Хорошковського на «Інтер» з його зв’язками з «ЄвразХолдінгом», чи це особистий вибір сім’ї Плужнікових і пан Хорошковський представляє виключно себе – джерела у думках, як і раніше, розходяться. Принаймні сам Валерій Хорошковський, за словами Олексія Мустафіна, постійно декларує своє ставлення до «Інтеру» як до бізнеса, говорить про значне підвищення капіталізації каналу задля – десь через роки три – подальшого виходу з частиню акцій на Лондонську біржу, з застосуванням зовнішнього аудиту і т.д як про головну мету своєї діяльності.

В той же час, нагадаємо, що 7 вересня народний депутат Володимир Сівкович звернувся з депутатським запитом щодо проведення розслідування загибелі народного депутата України Плужнікова І.О. у зв’язку з нововиявленими обставинами, які дають підстави вважати її насильницькою. Народний депутат звертав увагу, що після смерті основного акціонера контроль над його часткою в провідному українському телеканалі перейшов до російської структури „Євразхолдинг". “Таким чином, „Інтер" повністю належить іноземним власникам, що є грубим порушенням Закону України „Про телебачення і радіомовлення" та створює загрозу національним інтересам та національній безпеці України”, - наголошувалося в запиті.

Денис Кравченко у коментарі «ТК» 17 вересня, пославшись на запит В. Сівковича, в якому той наводить інформацію про те, що протягом квітня-липня 2005 року зацікавлені особи провели деякі операції по зміні засновників комерційної структури ТОВ „Пегас-телебачення", а також з акціями АТЗТ „Українська незалежна ТВ-корпорація", натякав, що за деякими з нових засновників цих структур можуть тепер стояти люди Валерія Хорошковського.

„Детектор медіа”

Читайте також:

Владимир Грановский: «Никто на канале «Интер» не давал указаний по продаже новостей»

Чучело должно пугать?

Алексей Серков: «Интер-реклама» не является куратором «Стиль-C+» и диктовать нам условия не может»

Денис Кравченко: «Я не пішов на збори акціонерів «Інтеру». Бо вони незаконні»

Збори акціонерів "Інтеру" обрали Хорошковського головою Наглядової ради.

Суд допоміг "Інтеру" не змінювати власників. Поки що

Осень 2005: цены на телерекламу растут, но пока не зашкаливают

"Інтер" вже продано? (оновлено новину від 22 липня, додано 23 липня)

Сергей Старицкий „С начала декабря мы будем накрывать более 12 миллионов населения Украины»

Юрий Когутяк: «Если решение о передаче продаж в «Интер-рекламу» в 2005 году было политическим, то мне об этом ничего не известно»

АМКУ заинтересовался ЗАО "Интер-реклама"

НАСТОЯЩИЕ ЛОРДЫ ВЫБИРАЮТ УКРАИНУ ("Столичные новости")

Презентация «Делового журнала» (Bambook)

Интерконтинентбанк лишили активности

Володимир Сівкович вимагає перевірити обставини смерті Плужнікова

"Интер" - гарантирована ли стабильность?

Путина просят вмешаться в покупку украинского телеканала "Интер"

Хто стане фактичним господарем Інтера?

Хорошковський - керівник наглядової ради акціонерів „Інтера”?

Телеканал "Интер" попал под наблюдение Валерия Хорошковского?

Порошенко не покупает «Интер», а посредничает?(обновлено)

"Интер-Реклама" стала монополистом?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3207
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду