Обійшлося без політики

19 Жовтня 2007
32514
19 Жовтня 2007
13:20

Обійшлося без політики

32514
Голова Національної ради відповідає на закиди депутата-регіонала 5-го скликання Володимира Ландіка щодо «політичної розправи».
Обійшлося без політики
Прочитання статті Світлани Остапи «Ну, помилилися. З ким не буває?» про ухвалення Національною радою Звіту про участь телерадіоорганізацій у виборчій кампанії спонукає до бажання, як кажуть депутати, «скористатися правом на репліку».
 
Мене цікавило, чи коментуватимуть (і як коментуватимуть) дії Національної ради політики. З приводу нашого Звіту висловився народний депутат України, член парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації у Верховній Раді України 5-го скликання Володимир Ландік (за висловом «Детектор медіа», людина, яку вважають реальним власником телекомпанії «ІРТА»). Він оцінив оголошення цій телекомпанії попередження як «політичну розправу з боку Нацради». Чому ж тоді інші на ТРК «ІРТА» думають інакше, а сам Володимир Іванович заявив, що «винні, звичайно, будуть покарані»?
 
Неважко було припустити, що в таких випадках політики завжди говоритимуть про «політичні тиски» та «політичні розправи», незважаючи на абсолютно очевидну бездоказовість своїх тверджень. У цьому випадку, приміром, Володимир Ландік навіть не зауважив, що задокументованих претензій до ТРК «ІРТА» у Національної ради було навіть більше, ніж до інших покараних попередженнями телекомпаній. І що покарали не лише ТРК «ІРТА», якою опікується член Партії регіонів, а й телекомпанії, які недвозначно підтримували БЮТ, «Нашу Україну – Народну Самооборону», Партію зелених та ін.
 
Я шаную Володимира Івановича і справді часто спілкуюся з ним щодо телевізійних справ, але, нагадую, ні йому, ні будь-кому іншому ніколи не давав і не даю обіцянок від імені Національної ради, завжди наголошуючи на тому, що це колегіальний орган. Тому прошу не видавати бажане за дійсне і не робити закидів, буцімто я запевняв народного депутата, що у них «все буде гаразд, а виявилося зовсім інакше». Не спонукайте мене, Володимире Івановичу, взагалі відмовлятися від розмов на професійні теми, якщо сенс у цих розмовах для Вас – «випросити» відповідні рішення.
 
Пишу про все це під враженням підсумкової думки Володимира Ландіка в інтерв’ю «Детектор медіа»: «Я думаю, якщо ми опинимося в опозиції, то всі контролюючі та регуляторні органи мають перейти до нас (як запевняє Юлія Тимошенко). То й Нацраду ми повинні очолити. Тільки тоді там зміниться ситуація». Я не проти, Володимире Івановичу, щоби представники Партії регіонів очолювали будь-які державні органи, якщо вони справжні фахівці своєї справи і якщо не підходитимуть до своєї роботи з політичних позицій, як вийшло у випадку з ТРК «ІРТА».
 
Віталій Шевченко, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32514
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
6035 дн. тому
плохому танцору всегда что-нибудь мешает
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду