«Еспресо» відновив мовлення у T2 на Київщині

«Еспресо» відновив мовлення у T2 на Київщині

14 Серпня 2024
782
14 Серпня 2024
17:27

«Еспресо» відновив мовлення у T2 на Київщині

782
Відновити трансляцію в цифрі вдалося завдяки ліцензії на мовлення в Києві та області, яку «Еспресо» нещодавно отримав.
«Еспресо» відновив мовлення у T2 на Київщині
«Еспресо» відновив мовлення у T2 на Київщині

Телеканал «Еспресо» відновив мовлення в цифровому етері T2, наразі лише в межах Київської області. Про це повідомила генеральна продюсерка каналу Анастасія Равва.

За її словами, відновити трансляцію в цифрі телеканалу вдалося завдяки ліцензії на мовлення в Києві та області, яку «Еспресо» нещодавно отримав.

«Сподіваюся, що дуже скоро українська влада виправить свою помилку і поверне нам законне право мовити в Т2 по всій території України», — написала Равва.

27 червня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення визначила сім переможців у конкурсі на київський мультиплекс ТРК «Експрес-інформ» (43 ТРК). Серед них був і телеканал «Еспресо Київ», який планувало запустити ТОВ «Голдберрі» (юридична особа каналу «Еспресо»).

Відзначимо, що в лютому 2024 року став доступним у цифровій мережі Т2 канал «Еспресо: Біла Церква». Він розпочав мовлення 17 липня 2020 року і за останні три роки посів лідерські позиції в місті.

Нагадаємо, 4 квітня 2022 року Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового етеру.  Це відбулося попри наявність чинної ліцензії Нацради на мовлення та виконання всіх договірних зобов'язань перед Концерном.

ТОВ «Голдберрі» (юридична особа телеканалу «Еспресо») звернулось до Господарського суду міста Києва з вимогою зобов'язати відновити трансляцію сигналу в телемережі. Суд відмовив у задоволенні вимоги, обґрунтувавши це тим, що в договорі з Концерном РРТ прямо не прописано його обов'язок передавати сигнал «Еспресо» до мережі оператора «Зеонбуд».

ТОВ «Голдберрі» подало апеляцію, але Північний апеляційний господарський суд вирішив, що факти порушення прав з боку Концерну РРТ не були доведені. Після цього «Голдберрі» звернулося з касаційною скаргою до Верховного Суду. 3 липня Верховний Суд відмовив у задоволенні скарги.

У травні 2022-го Держспецзв'язку повідомила «ДМ», що причина вимкнення каналів — виконання рішення РНБО про трансляцію спільного марафону. Керівник управління інформаційного забезпечення Апарату РНБО Володимир Звєрєв заявив, що в рішенні Радбезу немає жодної інформації про вимкнення каналів.

На думку радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, канали з так званого пулу Петра Порошенка (5 канал, Прямий та «Еспресо»вимкнули з цифрового ефіру, тому що вони завдають шкоди через «нарцисизм» експрезидента.

Детальніше про вимкнення «Еспресо», 5 каналу та Прямого — в матеріалі «Детектора медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
782
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду