Скільки користувачів у найбільших українських провайдерів

Скільки користувачів у найбільших українських провайдерів

6 Серпня 2024
458
6 Серпня 2024
13:00

Скільки користувачів у найбільших українських провайдерів

458
Megogo, Volia та «Датагруп» кількість своїх користувачів не розголошують.
Скільки користувачів у найбільших українських провайдерів
Скільки користувачів у найбільших українських провайдерів

Провайдери подали звіти про кількість своїх користувачів у Національну раду з питань телебачення та радіомовлення. Цього вимагає закон «Про медіа» (стаття 22, частина третя, пункт четвертий). Звіти про кількість своїх абонентів у Нацраду провайдери подають удруге після набуття чинності цього закону. Він вимагає подавати цю інформацію за півріччя.

Раніше кількість своїх користувачів компанії здебільшого не оголошували, й на ринку ця інформація була приблизна. Однак на початку року у відповідь на запит «Детектора медіа» Нацрада надала інформацію про звіти. Тоді в Megogo був 637 951 користувач, у Volia — 291 945 користувачів, у «Тріолана» — 245 819 абонентів, у Sweet.tv, Vodafone TV і Trinity-TV — 229 021.

Аналогічний запит «ДМ» надіслав регулятору і цього разу. Однак Нацрада в листі за підписом першого заступника голови Валентина Коваля повідомила, що ТОВ «Мегого», ТОВ «Датагруп Медіа», ТОВ «Воля-Кабель» та ПП «Юаінет» визначили інформацію про кількість користувачів своїх медіасервісів конфіденційною, зі спеціальним режимом використання та розголошення.

«Регуляторний орган направить запити до вищевказаних суб’єктів щодо отримання дозволу на поширення цієї інформації та в разі отримання таких дозволів надішле Вам відповідну інформацію додатково», — йдеться в листі Валентина Коваля.

У першому півріччі прозвітував про кількість своїх користувачів 151 провайдер. Це менше, ніж за попередній період (понад 200 провайдерів).

У законі «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» є норма про те, що фізичні особи, фізичні особи — підприємці, юридичні особи (окрім тих, які наділені бюджетними повноваженнями) можуть подавати облікові та фінансові звіти впродовж трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період. Це може пояснювати те, що звітів надійшло менше. Проте регулятор інформує, що згадана норма не звільняє від обов’язку подачі звітності та інших документів, а лише відтерміновує цей обов’язок, тому Нацрада на своєму сайті рекомендувала провайдерам подавати ці звіти.

Також Нацрада звертає увагу, що якщо деякі звіти було надіслано в паперовому вигляді поштою, вони можуть надійти пізніше зазначеної дати.

З тих, хто подав та не засекретив свою звітність, найбільшу кількість користувачів мають «Київстар ТБ», «Тріолан» і Sweet.tv (спільна цифра з Vodafone TV і Trinity-TV).

У «Київстар ТБ» (юридична особа «ПлюсТБ») — 308 150 користувачів.

Кількість користувачів «Тріолана» за аналоговою, цифровою і технологією IPTV становить 244 955 користувачів, а також компанія вже надає послуги ОТТ і має 3 988 користувачів. Минулого звітного періоду компанія не повідомляла про ОТТ-користувачів, а вказувала 245 819 абонентів за цифровою та аналоговою технологіями.

А компанія ТОВ «ОТТ Україна», яка є юридичною особою трьох ОТТ-сервісів: Sweet.tv, Vodafone TV і Trinity-TV, — подала звіт про 202 508 користувачів. Це менше, ніж за попередні пів року, коли компанія мала 229 тисяч користувачів.

Супутниковий провайдер (технологія DTH) Viasat (юридична особа ТОВ «Віжн ТБ») є партнерським проєктом медіагрупи «1+1». Його база у порівнянні з попереднім півріччям зменшилася на дві тисячі і становить 90 618 осіб. У 2023 році компанія мала 92 702 абоненти.

Кількість користувачів Omega TV зросла на кілька сотень і становить 18 395 (у попередньому півріччі було 18 257).

Серед провідних провайдерів у регіонах:

«СіТБ» з Сумської області має 23 438 користувачів (у попередньому півріччі було 21 543 користувачі, технології аналогова та цифрова). Також у компанії з’явилося IPTV і ще додатково 314 користувачів цієї послуги.

«Кабельне телебачення» з Кривого Рогу — 21 381 (у попередньому півріччі було 22 166), більшість абонентів користується цифровим кабелем).

«Візит» із Кременчука Полтавської області  має 15 100 абонентів (раніше було 15 тис., аналогова та цифрова технології).

«Центр ТВ» з Одеської області прозвітував про 14 162 абоненти (у попередньому півріччі було 14 240 користувачів, аналог, цифра та IPTV).

«Ліс» з Одеської області прозвітував про 14 571 абонента (аналог, цифра та IPTV).

«Телелан», який працює у Львівській області, має 11 968 абонентів (раніше було понад 12 тис., більшість користувачів — аналоговий та цифровий кабель).

Детальніше — в таблиці. Інформація станом на 31 липня 2024 року.

 Ілюстративне фото: Getty Images
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
458
Читайте також
22.11.2023 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
13 151
20.05.2022 14:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 959
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду