Нацрада заборонила п’ять російських медіасервісів

Нацрада заборонила п’ять російських медіасервісів

12 Липня 2024
874
12 Липня 2024
12:11

Нацрада заборонила п’ять російських медіасервісів

874
Тепер провайдери не мають права надавати до них доступ.
Нацрада заборонила п’ять російських медіасервісів
Нацрада заборонила п’ять російських медіасервісів

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення внесла п’ять медіасервісів до Переліку аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресорки. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 11 липня.

Це такі сервіси:

  • Shara-TV;
  • «ILookTV», його дзеркала;
  • AntiFriz, його дзеркала;
  • IPTV ONLINE;
  • TVBOOM.

Як ідеться на сайті, Нацрада дослідила діяльність цих ресурсів і дійшла висновку, що  вони не можуть працювати в Україні відповідно до пункту 28 частини другої статті 90, статті 123 Закону України «Про медіа». Ці сервіси мають часткову або повну спрямованість на територію та аудиторію держави-агресорки, використовують як мову інтерфейсу за замовчуванням державну мову держави-агресорки, розміщують рекламу, спрямовану на аудиторію країни-окупантки тощо.

Нацрада протягом трьох робочих днів із дати ухвалення відповідних рішень поінформує Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв’язку, Національний банк України та міжнародні платіжні системи для вжиття ними заходів реагування відповідно до компетенції.

Нагадаємо, 6 липня 2023 року Нацрада внесла до Переліку аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресорки російський ОТТ-сервіс Ivi, який позиціонується як легальний онлайн-кінотеатр. 27 липня 2023 року —російський сервіс Tvigle. А 14 вересня 2023 — російські сервіси Рremier, Start, More та Окко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
874
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду