Нацрада внесла до заборонених чотири російські онлайн-кінотеатри

Нацрада внесла до заборонених чотири російські онлайн-кінотеатри

14 Вересня 2023
2877
14 Вересня 2023
12:59

Нацрада внесла до заборонених чотири російські онлайн-кінотеатри

2877
Щодо них до регулятора звернулись Megogo та «Чисте небо».
Нацрада внесла до заборонених чотири російські онлайн-кінотеатри
Нацрада внесла до заборонених чотири російські онлайн-кінотеатри

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення внесла до Переліку аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресора російський сервіси: Premier, Start, More та Окко. Такі рішення регулятор ухвалив 14 вересня на своєму засіданні.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, щодо діяльності цих сервісів до регулятора звернувся медіасервіс Megogo та громадська ініціатива «Чисте небо».

Нацрада дослідила це питання і виявила, що юридичні особи Premier, Start, More та Окко зареєстровані в Російській Федерації. Вони використовують за замовчуванням російську мову та платіжні системи держави-агресора. Також поширюють фільми, заборонені на території України, на деяких присутня реклама, спрямована на територію держави-агресора.

Упродовж трьох днів Нацрада має звернутись до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК). Провайдери мають  обмежити доступ до сайтів цих компаній. Доступ до More та Окко зник ще під час засідання регулятора.

Нагадаємо, 6 липня 2023 року Нацрада внесла до Переліку аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресора російський ОТТ-сервіс Ivi, який позиціонується як легальний онлайн-кінотеатр. А 27 липня 2023 року —російський сервіс Tvigle.

31 березня набув чинності Закон України «Про медіа», який Верховна Рада ухвалила 13 грудня 2022 року. Нацрада надала свої роз’яснення щодо вступу в дію закону «Про медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2877
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду