Tavr Media дослідив свою аудиторію в диджиталі  і планує посилити її монетизацію

Tavr Media дослідив свою аудиторію в диджиталі і планує посилити її монетизацію

4 Липня 2024
751
4 Липня 2024
12:59

Tavr Media дослідив свою аудиторію в диджиталі і планує посилити її монетизацію

751
Радіогрупа розпочала співпрацю з компанією NexInsight.
Tavr Media дослідив свою аудиторію в диджиталі  і планує посилити її монетизацію
Tavr Media дослідив свою аудиторію в диджиталі  і планує посилити її монетизацію

Tavr Media дослідив свою аудиторію в диджиталі за допомогою технології компанії NexInsight і планує використовувати ці дані у продажах реклами. Про це «Детектор медіа» розказала Оксана Шавель, маркетинг-директорка радіохолдингу. Аудиторію диджитал-ресурсів медійних проєктів досліджує компанія Kantar. Однак радіогрупа шукає інші інструментарії для взаємодії з рекламодавцями.

У радіогрупи Tavr Media є спеціальний вебплеєр на окремому сайті, де зібрані всі радіостанції групи, що представлені в ефірі FM-мовлення, а також тематичні стрими.  За даними Google Analytics загальна місячна аудиторія сайтів радіостанцій Tavr Media становить 1,5 млн осіб.

«Нам необхідно було зробити якісні звіти для наших рекламодавців, щоб більш якісно монетизувати інвентар диджитал-майданчиків. Отже, ми почали співпрацю з NexInsight. Ми отримали доступ до власного кабінету на платформі NexInsight та встановили трекери на свої майданчики, щоб нам були доступні цінні інсайти про аудиторію. Ми обрали можливість подивитись аудиторії за демографічними зрізами, а також інтересами та купівельними намірами користувачів. Це data-маркетплейс та інсайт-трекер NexInsight, що працює з технометричними і аудиторними вимірюваннями в цифровому середовищі», — розказав комерційний директор радіогрупи  Володимир Педорич.

Компанія NexInsight працює в сегменті Martech і створює нові технологічні продукти для технометричних вимірювань аудиторії. Дослідження з NexInsight проводилось у квітні 2024 року.  Цей інструмент дав змогу радіогрупі в реальному часі  отримати звіти з даними про аудиторію відповідно до Big Data від «Київстар».

Дослідження показало, що аудиторія диджитал-майданчиків Tavr Media — це жінки та чоловіки віком 25–54 роки з високим рівнем доходу. «Кожен другий — власник автомобіля або планує його придбати. Це активна диджитальна аудиторія, що присутня у соцмережах та користується стримінговими платформами. На сайті немає дітей та підлітків», — каже Володимир Педорич.

Результати дослідження, яке NexInsight запустили разом з «Київстаром», корелюють з даними дослідження Kantar.

За словами Володимира, Tavr Media в диджиталі працює над різними моделями монетизації: «На сайтах у нас банери, брендування, аудіо- та відеопрероли, а також спонсорські проєкти. У соцмережах — спонсорські проєкти, розіграші тощо. На ютубі — прероли-врізки, спонсорство проєктів та всі інші відомі ринку інструменти (прояви спонсора у відео, в описі, посилання на партнера тощо). Навіть онлайн-станції ми монетизуємо через інстрим-рекламу».

Дані зі звіту NexInsight за квітень 2024 року:

Нагадаємо, Tavr media — одна з найбільших радіогруп на українському ринку, вона входить до складу Tavria Games Holding Миколи Баграєва. Зараз у її складі дев’ять радіостанцій: «Хіт FM», «Наше радіо», «Мелодія FM», «Radio Relax», «Класик Радіо», «Radio Jazz», «Радіо Рокс», «Kiss FM», «Радіо Байрактар». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
751
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду