Нацрада рекомендує медіа відмовитись від реклами грального бізнесу

Нацрада рекомендує медіа відмовитись від реклами грального бізнесу

30 Травня 2024
901
30 Травня 2024
11:33

Нацрада рекомендує медіа відмовитись від реклами грального бізнесу

901
На думку регулятора, під час воєнного стану уряд може ухвалювати рішення, які суперечать закону.
Нацрада рекомендує медіа відмовитись від реклами грального бізнесу
Нацрада рекомендує медіа відмовитись від реклами грального бізнесу

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення закликала медіа відмовитись від реклами грального бізнесу до ухвалення відповідного закону. Про це під час засідання регулятора 30 травня сказав  перший заступник голови Валентин Коваль.

Він нагадав, що Кабінет Міністрів ухвалив порядок обмеження реклами азартних ігор, торгових марок, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими провадиться діяльність з організації та проведення азартних ігор. Мова йде постанову Кабінету Міністрів №566 від 17 травня «Деякі питання протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

«Ця постанова забороняє рекламу азартних ігор у мережі інтернет. За звичайних умов закон "Про рекламу" має вищу силу. Під час воєнного стану державні органи можуть приймати рішення, які протирічать закону. Тому ми б закликали усіх суб’єктів у сфері медіа утриматись від розміщення будь-якої реклами ігорного бізнесу до прийняття спеціального  закону», — зазначив  Валентин Коваль.

Він додав, що  розуміє, що медіа мають контракти, і ситуацію з економікою медіа, але час, за його словами, вимагає саме таких дій.

Нагадаємо, на початку квітня депутати зареєстрували законопроєкт 9256-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою боротьби з ігровою залежністю (лудоманією) та вдосконалення державного регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор та лотерей». У ньому пропонується заборонити всю рекламу та спонсорство азартних ігор, включно з бетингом (ставки на спорт). Законопроєкт пройшов перше читання і зараз готується до другого. Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв вважає, що законопроєкт завдасть значних збитків медіаіндустрії, а заборона легальної реклами азартних ігор також підсилить анонімний телеграм і піратські сайти. 

Скриншот відео: Національна рада / ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
901
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду