Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у листопаді: аналітика від Київстар ТБ

Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у листопаді: аналітика від Київстар ТБ

19 Грудня 2023
882
19 Грудня 2023
08:00

Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у листопаді: аналітика від Київстар ТБ

882
Останній місяць осені поповнив ефір серіальними новинками та кінопрем'єрами.
Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у листопаді: аналітика від Київстар ТБ
Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у листопаді: аналітика від Київстар ТБ

На телеканалі ТЕТ з'явилися комедійні серіали «Волонтери» та «Дієта №0», на Новому — серіал «Голова», а на 1+1 Україна наприкінці листопада стартував показ детективної мелодрами «Коло омани».

В аналітиці від платформи кіно та телебачення Київстар ТБ розповідаємо, яким було теледивлення в листопаді та як українці споживали новинний контент, а також визначимо каналів-лідерів.

Нагадаємо, що поки тривають оновлення панелі Nielsen, яка до повномасштабної війни займалася телевимірюваннями, ринок продовжує орієнтуватися на дані переглядів від ОТТ-платформ. Так, з червня 2023 року платформа надає звіти по дивленню на основі тільки платних підписок.

ТОП-10 телеканалів у листопаді 2023 року

На першому місці — телеканал СТБ із часткою 10% (+0,2 п.п до жовтня). За ним — Новий, частка якого у листопаді зросла на 0,3 п.п. і становить 9,8%. Зберігає свої показники з попереднього місяця 1+1 Україна, частка якого становила 6,4%.

На четвертій сходинці опинився ICTV 2 — 5,9% (+0,1 п.п до жовтня). П'ятірку закриває ТЕТ із часткою 5,7% (-0,7 п.п до жовтня).

Зростання на 0,2 п.п демонструє 2+2, посідаючи шосте місце з 5,5% частки.

На 7 та 8 місцях розташувалися телеканали, що транслюють «Єдині новини» — 1+1 Марафон з часткою 4,3% (-0,4 п.п до жовтня) та ICTV з 4,0% (-0,4 п.п до жовтня).

Виросла частка і в тематичного плейлиста Подорожі, що є однією із безкоштовних добірок контенту 1+1 media на платформі. Добірка займає 9 місце із показником 2,5%, що на 0,4 п.п більше, ніж у жовтні. Останню сходинку займає телеканал Viasat Kino Action HD — 2,0% із незначним зростанням частки (+0,1 п.п до жовтня).

Медіагрупи та дивлення

Канали групи StarLightMedia — Новий, СТБ, ICTV2, ICTV — у листопаді зібрали сумарну частку 30,8% (+0,1 п.п до жовтня). Телеканали 1+1 media — 1+1 Україна, ТЕТ, 2+2, 1+1 Марафон, ПЛЮСПЛЮС, Бігуді, KVARTAL TV та Comedy Central — мають частку 28,1% (-0,8 п.п до жовтня).

Незмінно третю позицію займає Inter Media Group з часткою 2,7% — цей показник є сталим уже декілька місяців.

Дивлення новинного контенту

У листопаді марафон «Єдині новини» зібрав найнижчу частку дивлення з початку 2023 року. Сумарна частка основних телеканалів, які його транслюють на платформі Київстар ТБ, склала 9,1% (-0,9 п.п. до жовтня). Незмінним лідером серед телеканалів, які транслюють проєкт, залишається 1+1 Марафон з 4,3% частки. За ним — ICTV — 4,0% частки.

Показники інших новинних каналів у листопаді майже не змінилися: у 24 каналу невеликий спад — 1,1% (-0,1 п.п до жовтня), Прямий зібрав 0,6% частки (-0,1 п.п до жовтня), Еспресо (0,6%) та 5 канал (0,2%).

Найпопулярніші серіали на Київстар ТБ у листопаді

Уже традиційні лідерські позиції в переліку найпопулярніших серіалів останнього місяця осені за кількістю унікальних абонентів на Київстар ТБ займає контент телеканалів 1+1 media. Перше місце рейтингу очолив комедійний серіал «Дієта №0» на ТЕТ. За ним — «Встигнути до 30», що полюбився глядачам ще з жовтня. Також в ТОПі  «Жіночий лікар. Нове життя»,  «Волонтери», «Коло омани». Від SLM — «Зв'язок».

З міжнародних фільмів рейтинг очолив документальний фільм «Суперсила» режисера та оскароносного актора Шона Пенна, який відтепер став доступний в Україні на Київстар ТБ. Також серед найпопулярніших фільмів опинилися «Король убивць», «Трансформери: Час Звіроботів», «Швидкісний поїзд» та «Четвертий».

Популярними на Київстар ТБ у листопаді також були програма «Світ навиворіт. Україна» та документальний міні-серіал «СБУ. Спецоперації перемоги». Обидва проєкти транслюються на телеканалах 1+1 media.

Нагадуємо, що бібліотека платформи кіно та телебачення Київстар ТБ налічує найбільшу відеотеку українського контенту — понад 1000 тайтлів. Цей найкращий показник серед усіх ОТТ-платформ в Україні.

На початку грудня платформа кіно та телебачення Київстар ТБ повідомила, що з нагоди різдвяних та новорічних свят з 1 по 31 грудня 2023 року відкриває вільний доступ до телеканалів 1+1 media. Так, упродовж грудня глядачі зможуть без обмежень та безкоштовно дивитися програми, шоу, фільми та серіали на телеканалах 1+1 Україна, ТЕТ, 2+2, ПЛЮСПЛЮС, УНІАН, Бігуді та Kvartal TV.

Для того, щоб скористатися можливістю, абонентам потрібно лише авторизуватись у додатку Київстар ТБ.

Джерело даних: Київстар ТБ

Довідково:

Київстар ТБ — спільний проєкт 1+1 media та Київстар, заснований 11 грудня 2019 року. Це платформа кіно та телебачення, що надає користувачам доступ до сотень тисяч годин вітчизняного та закордонного контенту, прямоефірних програм і регулярно пропонує ексклюзивні допрем’єрні покази проєктів. Платформа нараховує понад 370 телеканалів і VOD-бібліотеку із 20 тис. фільмів, серіалів, мультфільмів і шоу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
882
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду