detector.media
07.02.2024 11:58
Українська футбольна премʼєр-ліга запускає новий телеканал. Дистрибуцією займеться «1+1 media»
Українська футбольна премʼєр-ліга запускає новий телеканал. Дистрибуцією займеться «1+1 media»
Дивитися телеканал «УПЛ ТВ» можна буде в межах базових підписок на ОТТ-платформах, на кабельному телебаченні і на DTH-платформі Viasat.

Українська футбольна премʼєр-ліга запускає новий спортивний канал — «УПЛ ТВ», дистрибуцією якого займатиметься «1+1 media distribution». Про це компанія повідомила «ДМ» пресрелізом.

Офіційна трансляція першого матчу відбудеться 23 лютого. Дивитися телеканал можна буде в межах базових підписок на ОТТ-платформах, на кабельному телебаченні і на DTH-платформі Viasat.

«Ціллю нашої співпраці з УПЛ є поширення телеканалу та його контенту, тому наша дистрибуція охоплюватиме різні канали трансляції: ОТТ-платформи, кабельне ТБ та платне супутникове мовлення», — прокоментував директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення «1+1 media» Андрій Мальчевський.

У межах співпраці УПЛ відповідатиме за створення контенту, а «1+1 media» — за дистрибуцію телеканалу.

Зі старту сезону 2024/25 років у липні планується повноцінно запустити телеканал разом з додатковими аналітичними програмами, передматчевими та післяматчевими студіями, оглядами, інтерв’ю з футболістами, тренерами та очільниками українського футболу.

Телеканал «УПЛ ТВ» транслюватиме наживо матчі Української прем’єр-ліги, унікальні програми та архівні ігри чемпіонатів України з футболу минулих років. Поступово бібліотека розширюватиметься та наповнюватиметься новими продуктами та прямими ефірами.

«Ми прагнемо та будемо  створювати цікавий контент, знайомити аудиторію з командами та обличчями УПЛ, а також наповнювати ефір оглядовими програмами. У планах телеканалу — переймати досвід міжнародних спортивних партнерів і створювати з ними спільний контент європейської якості», — пояснив керівник Української прем’єр-ліги Євгеній Дикий.

Нагадаємо, 18 січня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала лінійне медіа ТОВ «Прем’єр-ліга». Компанія планує запустити канал «УПЛ-ТV», який мовитиме за технологіями ОТТ та IPTV і транслюватиме матчі Чемпіонату України з футболу.

Раніше у 2023 році Нацрада вже двічі реєструвала медіа під назвою «УПЛ ТБ». 31 серпня — «УПЛ ТБ» від ТОВ Megogo (однак уже 16 листопада Megogo скасував реєстрацію свого каналу «УПЛ ТБ»). 14 вересня Нацрада зареєструвала ТОВ «УПЛ ТБ» з міста Винники на Львівщині, яке також планує мовити за технологіями ОТТ/IPTV і транслювати матчі клубів зі Львова та Ужгорода.

Ще в липні представники 12 із 16 клубів Української прем’єр-ліги вирішили, що готові співпрацювати щодо трансляцій матчів Чемпіонату України з ОТТ-сервісами. Права на матчі решти чотирьох клубів УПЛ — «Динамо», «Дніпра-1», «Зорі» та  «Руху» — залишились у цих клубів, і вони реалізуватимуть їх самостійно. У попередньому сезоні матчі цих клубів виходили на каналах групи «1+1».

У квітні 2023 року Setanta Sports оголосив про дострокове припинення контракту з Українською прем'єр-лігою. Угоду компанії підписали в середині серпня 2022 року, коли УПЛ оголосила про створення єдиного телепулу. Контракт було розраховано на три сезони на суму 16,2 млн доларів.

Верховна Рада прийняла закон «Про фізичну культуру і спорт», який забороняє національним асоціаціям та лігам розпоряджатися медіаправами на трансляцію спортивних матчів. Кілька останніх років клуби не можуть створити єдиний пул та продавати всі матчі Чемпіонату України з футболу єдиному ретранслятору.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY