Нацрада призначила штраф херсонському каналу Kratu

Нацрада призначила штраф херсонському каналу Kratu

1 Лютого 2024
998
1 Лютого 2024
12:33

Нацрада призначила штраф херсонському каналу Kratu

998
Компанія має сплатити штраф у розмірі 152 гривні 91 копійка.
Нацрада призначила штраф херсонському каналу Kratu
Нацрада призначила штраф херсонському каналу Kratu

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила штраф херсонському каналу Kratu (юридична особа ТОВ «Реал-медіа») через відмову у проведенні перевірки. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 1 лютого.

Нацрада намагалась провести перевірку компанії, але не знайшла її представників за адресою, яка зазначена в реєстрі. Тому був складений акт про відмову у проведенні перевірки. Згідно із законом «Про медіа» це значне порушення. За такі порушення застосовується штраф у розмірі 10% від ліцензійного збору.  У випадку з каналом Kratu  цей штраф становитиме 152 гривні 91 копійка.

Адвокат  каналу Олександр Нечвоглод розказав, що Kratu  зараз не працює: «Ситуацію у Херсоні ви знаєте. Канал знаходився у центрі, коло ЦУМу, які пошкоджені. Працювати там неможливо». За його словами, під час окупації ворог спонукав власника до співпраці. «Їм відмовили. Тому вони у присутності засновників розбили та викрали обладнання. У будівлі зараз відсутнє тепло, неможливо працювати. Засновник  перебуває за кордоном, весь час на зв’язку. Його батько, другий співвласник,  майже не виходить з дому через обстріли. Ми згодні з рішенням щодо штрафу. Співвласники зараз заробляють кошти, щоб відновити роботу за першої можливості», — сказав він.

Проти призначеного штрафу адвокат не заперечував.

Член Нацради Максим Онопрієнко запропонував адвокату тримати зв'язок з представником Нацради в Херсонській області, щоб не було подібних випадків надалі.

Нагадаємо, 21 грудня 2023 року Нацрада призначила повторну перевірку херсонському каналу Kratu (юридична особа ТОВ «Реал-медіа»­). Його представників також не вдалося знайти за місцем реєстрації. Представники регулятора склали акт про відмову.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, справа щодо цього каналу розслідується: «Правоохоронними органами ведеться провадження. Але згідно із законом ми маємо діяти в такому порядку».

Як уже писав «Детектор медіа», під час окупації власник каналу В’ячеслав Горловський, за словами херсонських журналістів, пропонував операторам висвітлювати роздачу сухпайків окупантів. Після цього з каналу разом з усією командою пішов головний редактор Василь Середюк. «Крату» не мовив під час окупації, але його власник Горловський, за словами директора «Херсон плюс» Володимира Косюка, віддав будівлі та приміщення каналу для органів влади окупантів. Там сиділи ті, хто прийшов працювати в їхнє так зване міністерство інформполітики.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
998
Читайте також
17.11.2023 13:48
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 380
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду