Канали Setanta Sports зникли з партнерського сервісу «1+1» — «Київстар ТБ»

Канали Setanta Sports зникли з партнерського сервісу «1+1» — «Київстар ТБ»

18 Січня 2023
5535
18 Січня 2023
12:34

Канали Setanta Sports зникли з партнерського сервісу «1+1» — «Київстар ТБ»

5535
Компаніям не вдалось домовитись щодо ціни на права.
Канали Setanta Sports зникли з партнерського сервісу «1+1» — «Київстар ТБ»
Канали Setanta Sports зникли з партнерського сервісу «1+1» — «Київстар ТБ»

Телеканали Setanta Sports  призупинили  свою трансляцію на ОТТ-сервісі «Київстар ТБ». Мовники зараз недоступні на сервісі. 

Для своїх користувачів «Київстар ТБ» пояснив цю зміну зростанням вартості каналів: «Ми дбаємо про те, щоб вартість наших послуг суттєво не збільшувалась для користувачів, тому ми продовжуємо вести перемовини з правовласниками каналу щодо врегулювання цінової пропозиції та відновлення трансляції каналу».

Як розказали «Детектору медіа» у пресслужбі «Київстар ТБ», сервіс отримав від компанії Setanta Sports цінову пропозицію на 2023 рік, «яка в багато разів відрізняється в ціні при тому ж об’ємі прав».

«Відповідно, це є абсолютно неприйнятним для нашого бізнесу та тим більше для нашого абонента, адже нам довелося б неминуче підняти вартість пакету. Вважаємо це неприпустимим у воєнний час. Окрім того, Setanta Sports активно розвиває власну платформу, і вже були непоодинокі випадки, коли важливі для українців трансляції мали місце на їхній платформі, але не на каналах. Що також не на користь пропозиції», — зазначили у «Київстар ТБ».

У пресслужбі компанії Infinitas, яка ж дистрибутором Setanta Sports,  сказали, що канали відкриті до переговорів та майбутньої співпраці. «У своїй діяльності Infinitas завжди керується принципами прозорості, справедливості та win-win відносин з партнерами. Підтвердженням успішності підходу стали угоди з близько 150 провайдерами, що продовжили чи розпочали показ Setanta Sports у 2023 році».

Також у компанії додали, що цього року знижки, які надавались партнерам з 24 лютого, були скорочені, а  пакет прав доповнився правами на показ Прем'єр-ліги України.

У середині серпня 2022 року УПЛ створила єдиний телепул і обрала офіційним транслятором Setanta Sports. Контракт розраховано на 3 сезони В офіційному повідомленні УПЛ назвала суму трирічного контракту із Setanta — 16,2 мільйона доларів, експерти, з якими говорив «Детектор медіа», кажуть, що за перший рік канал був готовий дати лише 3,2 мільйона. З них 1,6 мільйона — гроші клубам і стільки ж — на продакшен.

Низка клубів висловила  не згоду з цим рішенням, клуби заявили, що мають право самостійно продавати права на свої матчі і уклали угоду з «1+1 медіа». У вересні Верховна Рада прийняла закон «Про фізичну культуру і спорт», який забороняє національним асоціаціям та лігам розпоряджатися медіаправами на трансляцію спортивних матчів. 

Нагадаємо, замість StarLight Media дистрибуцією спортивних телеканалів Setanta Sports у 2023 році займається нова компанія Infinitas. Станом на січень 2023 року канали Setanta Sports уклали домовленості щодо дистрибуції на 2023 рік з близько 150 партнерами.

На початку 2022 року грузинський холдинг Adjara Group купив український канал Setanta Ukraine, розширивши свої права на телетрансляції та стрімінгове мовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5535
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду