detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
09.03.2023 11:57
Нацрада скасувала попередження Суспільного
Нацрада скасувала попередження Суспільного
Санкцію компанія отримала за зменшення частки національного родукту.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення скасувала санкцію попередження, яка була оголошена Національній суспільній телерадіокомпанії України у  березні 2021 року. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 9 березня.

Попередження було винесене за результатами моніторингу мовлення та позапланової перевірки, які виявили недотримання умов ліцензії у частині програмної концепції мовлення.

Компанія зменшила мінімальну частку національного аудіовізуального продукту (у тому числі власного виробництва): за ліцензією – не менше 19 год. 30 хв./добу (81,25% від загального обсягу мовлення), фактично – 16 год. 09 хв./добу (67%). Суспільне пояснило ці зміни перенесенням 11.05. 2020 вихідного дня та вилученням у зв’язку із цим із сітки мовлення на будній день відеоуроків та інформаційно-публіцистичної передачі власного виробництва, що й спричинило зменшення обсягу національного продукту

Член Нацради Максим Онопрієнко зазначив, що компанія подала документи про  усунення порушень: онвлену сітку мовлення та жанрового розподілу, журнал обліку програм та довідку про участь у марафоні «Єдині новини» та згоду на тимчасовий відступ від умов ліцензії від регулятора.

«Ліцензіат навів достатньо доказів про приведення свого продукту до умов ліцензії», — зазначив пан Онопрієнко. Також він звернув увагу на те, що НСТУ не оскаржувала рішення у судах.

Тому члени Нацради підтримали пропозицію про скасування попередження.

Нагадаємо, скасувати санкцію регулятора можна відповідно до Положення про скасування санкції «оголошення попередження».

Скриншот відео: Національна рада/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY