Нацрада перерозподілила канали у цифрових мультиплексах

Нацрада перерозподілила канали у цифрових мультиплексах

15 Вересня 2022
2251
15 Вересня 2022
12:00

Нацрада перерозподілила канали у цифрових мультиплексах

2251
Це сталося через закриття каналів з «Медіа Групи Україна» Ріната Ахметова.
Нацрада перерозподілила канали у цифрових мультиплексах
Нацрада перерозподілила канали у цифрових мультиплексах

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення затвердила новий розподіл каналів у мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 15 вересня.

Зокрема, на прохання Національної суспільної телекомпанії України Нацрада дозволила каналу «Культура» перейти з мультиплекса МХ-5 до МХ-1.  Канал М1 змінив МХ-3 на МХ-2, «Рада» – МХ-5 на Мх-1, СТБ – МХ-2 на МХ-1, УНІАН – МХ-3 на МХ-1, «Плюсплюс» – МХ-3 на МХ-2, «2+2» – МХ-3 на МХ-2.

Також регулятор вилучив канали «Медіа Групи Україна».

Як уточнили «Детектору медіа» у «Зеонбуді», після того, як канали Ріната Ахметова відмовилися від своїх ліцензій, їхні місця звільнилися. Замість каналів «Медіа Групи Україна» транслювали темний екран.

Нагадаємо, наприкінці березня Нацрада змінювала розподіл каналів у мультиплексах. У МХ-1 почали виходити: «Інтер», «Україна», «1+1», «UA: Перший», ICTV, УНІАН, СТБ та «Рада». Раніше замість трьох останніх каналів у ньому були НТН, К1 та «Ентер-фільм».

У МХ-2: Новий канал, ТЕТ, «2+2», «НЛО ТБ», НТН, «Мега», «Плюсплюс» та «Україна 24». Замість останніх п’яти каналів раніше у цьому мультиплексі виходили Zoom, «ІндигоTV», СТБ, К2, М1, Прямий.

У МХ-3: XSport, «Еспресо», «Піксель», М1, К1, К2, Zoom, Прямий, «Ентер-фільм». Замість останніх шести каналів раніше виходили «Мега», «НЛО ТВ», «2+2», «Еспресо», «Плюсплюс», УНІАН ТБ.

У МХ-5: 5 канал, «UA: Культура», 4 канал, «ІндигоTV». Раніше у цьому мультиплексі були «Рада» та «Україна 24».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2251
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду