Нацрада змінила канали у мультиплексах «Зеонбуду»

Нацрада змінила канали у мультиплексах «Зеонбуду»

29 Березня 2022
3446
29 Березня 2022
13:31

Нацрада змінила канали у мультиплексах «Зеонбуду»

3446
Це рішення пов’язане з тим, що «Зеонбуд» працюватиме в особливому режимі у складі Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.
Нацрада змінила канали у мультиплексах «Зеонбуду»
Нацрада змінила канали у мультиплексах «Зеонбуду»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення перерозподілила канали у цифрових мультиплексах «Зеонбуду» МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 29 березня.

Підставою до нього став указ Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня 2022 року "Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави» від 19 березня 2022 року № 151/2022"».

У МХ-1 тепер виходитимуть: «Інтер», «Україна», «1+1», «UA: Перший», ICTV, УНІАН, СТБ та «Рада». Раніше замість трьох останніх каналів у ньому були НТН, К1 та «Ентер-фільм».

У МХ-2 виходитимуть: Новий канал, ТЕТ, «2+2», «НЛО ТБ», НТН, «Мега», «Плюсплюс» та «Україна 24». Замість останніх п’яти каналів раніше у цьому мультиплексі виходили Zoom, «ІндигоTV», СТБ, К2, М1, Прямий

У МХ-3 виходитимуть: XSport, «Еспресо», «Піксель», М1, К1, К2, Zoom, Прямий, «Ентер-фільм». Замість останніх шести каналів раніше виходили «Мега», «НЛО ТВ», «2+2», «Еспресо», «Плюсплюс», УНІАН ТБ.

У МХ-5 виходитимуть: 5 канал, «UA: Культура», 4 канал, «ІндигоTV». Раніше  у цьому мультиплексі були «Рада» та «Україна 24».

Нагадаємо, 20 березня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави». Згідно з цим рішенням, компанія «Зеонбуд» — оператор цифрового ефірного телебачення Т2 — працюватиме в особливому режимі «у складі Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення».

Адміністрація Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, концерн РРТ та «Зеонбуд» мають забезпечити:

«стале функціонування об’єктів цифрового ефірного мовлення та безперебійну трансляцію телевізійних каналів в МХ - 1, -2, -3, -5;

цілодобовий моніторинг ефірної мережі, обладнання головної станції мультиплексування, супутникових та наземних каналів зв’язку;

резервування супутникових каналів доставки програм та обладнання головної станції мультиплексування;

резервну доставку телеканалів до цифрових передавачів із залученням альтернативного оператора супутникового зв’язку».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3446
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду