detector.media
15.09.2022 12:00
Нацрада перерозподілила канали у цифрових мультиплексах
Нацрада перерозподілила канали у цифрових мультиплексах
Це сталося через закриття каналів з «Медіа Групи Україна» Ріната Ахметова.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення затвердила новий розподіл каналів у мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 15 вересня.

Зокрема, на прохання Національної суспільної телекомпанії України Нацрада дозволила каналу «Культура» перейти з мультиплекса МХ-5 до МХ-1.  Канал М1 змінив МХ-3 на МХ-2, «Рада» – МХ-5 на Мх-1, СТБ – МХ-2 на МХ-1, УНІАН – МХ-3 на МХ-1, «Плюсплюс» – МХ-3 на МХ-2, «2+2» – МХ-3 на МХ-2.

Також регулятор вилучив канали «Медіа Групи Україна».

Як уточнили «Детектору медіа» у «Зеонбуді», після того, як канали Ріната Ахметова відмовилися від своїх ліцензій, їхні місця звільнилися. Замість каналів «Медіа Групи Україна» транслювали темний екран.

Нагадаємо, наприкінці березня Нацрада змінювала розподіл каналів у мультиплексах. У МХ-1 почали виходити: «Інтер», «Україна», «1+1», «UA: Перший», ICTV, УНІАН, СТБ та «Рада». Раніше замість трьох останніх каналів у ньому були НТН, К1 та «Ентер-фільм».

У МХ-2: Новий канал, ТЕТ, «2+2», «НЛО ТБ», НТН, «Мега», «Плюсплюс» та «Україна 24». Замість останніх п’яти каналів раніше у цьому мультиплексі виходили Zoom, «ІндигоTV», СТБ, К2, М1, Прямий.

У МХ-3: XSport, «Еспресо», «Піксель», М1, К1, К2, Zoom, Прямий, «Ентер-фільм». Замість останніх шести каналів раніше виходили «Мега», «НЛО ТВ», «2+2», «Еспресо», «Плюсплюс», УНІАН ТБ.

У МХ-5: 5 канал, «UA: Культура», 4 канал, «ІндигоTV». Раніше у цьому мультиплексі були «Рада» та «Україна 24».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY