detector.media
22.08.2022 15:14
Канали «1+1 media» попри рішення Української Прем’єр-Ліги показуватимуть матчі «Динамо», «Зорі», «Металіста» та «Дніпро-1»
Канали «1+1 media» попри рішення Української Прем’єр-Ліги  показуватимуть матчі «Динамо», «Зорі», «Металіста» та «Дніпро-1»
Клуби УПЛ попри заяву про обрання єдиного ретранслятора, знову не домовились про єдиний пул.

1+1 media заявила, що має права на показ матчів чотирьох українських клубів у межах Чемпіонату України з футболу Української Прем'єр-ліги 15-го сезону 2022/2023. Про це повідомляє медіагрупа.

У коментарі «Детектор медіа» «плюси» уточнили, що мова йде про ексклюзивні права.

«У відповідь на офіційні звернення клубів на ресурсах групи транслюватимуться ігри ФК  «Динамо Київ», «Дніпро-1», «Зоря», «Металіст». З цими клубами у групи 1+1 media є діючі багаторічні та довгострокові контракти. Разом з тим, цьогоріч футбольні клуби передали права на трансляцію матчів УПЛ на безоплатній основі, пояснюючи це важливістю врахування інтересів усіх вболівальників, максимального поширення футбольного контенту та безкоштовного доступу до нього», – повідомили у 1+1 media.

У відповідь медіагрупа обіцяє забезпечити максимальну безкоштовну дистрибуцію матчів і створюватиме додатковий контент, повʼязаний з цією футбольною подією.  Матчі виходитимуть на «2+2» та УНІАНі. Також прямі ефіри будуть доступні на YouTube-каналах спортивних проєктів 1+1 media – FootballHub і «Профутбол Digital». Крім цього цей контент буде доступний для користувачів платформи онлайн-телебачення «Київстар ТБ», яка є партнером медіагрупи. Усі витрати, повʼязані з організацією телетрансляцій матчів зазначених клубів, 1+1 media покриватиме самостійно. У компанії наголошують, що нині вкрай важливо бути максимально близькими до глядачів і вболівальників.

Як вже повідомляв «Детектор медіа», Українська прем’єр-ліга (УПЛ)  заявляла, що обрала офіційним транслятором канал Setanta Sports і створила єдиний пул. Контракт розраховано на 3 сезони, сума контракту складає $16,2 млн. За це рішення проголосувала більшість клубів. «Згідно зі статутом УПЛ, рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більша половина Учасників», – нагадують в УПЛ. Раніше готовність укласти угоду із Setanta Sports виявили 12 клубів, ще чотири («Динамо», «Зоря», «Дніпро-1» та «Рух») хотіли узгодити деякі технічні моменти.

«Футбольні клуби та 1+1 media готові були переглянути умови договорів і знайти компромісне рішення з УПЛ та Setanta Sports. Як, наприклад, безкоштовна трансляція відбіркових матчів Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій з 15-хвилинною затримкою. Проте позиція УПЛ була категоричною стосовно акумулювання всіх прав виключно на платному сервісі», – коментують в 1+1 media.

Перша гра, яку транслюватиме 1+1 media, відбудеться завтра, 23 серпня, о 15:00 між командами «Зоря» та «Ворскла». Долучитися до перегляду можна на телеканалі «2+2».

«Детектор медіа» звернувся до телеканалу Setanta Sports та виконавчого директора Української прем’єр-ліги Євгена Дикого, щоб дізнатись їх позицію та отримати коментарі щодо тендеру та єдиного пулу.

Нагадаємо, у 2019 році «Футболи»  виграли тендер і були готові заплатити за трирічні права на всі матчі УПЛ 16,5 мільйона гривень. Однак тоді футбольні клуби Прем’єр-ліги не домовилися про створення єдиного телевізійного пула на трансляцію матчів на сезон 2019–2020. Чотири клуби («Динамо», «Зоря», «Десна» та «Дніпро-1») виступили проти створення єдиного телепулу. Згодом ці клуби підписали довгострокові контракти з групою «1+1 медіа». А більша частина прав дісталась каналам «Футбол».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY