Українська прем’єр-ліга оголосить тендер на медіаправа на матчі чемпіонату України з футболу у 2022 році

Українська прем’єр-ліга оголосить тендер на медіаправа на матчі чемпіонату України з футболу у 2022 році

23 Грудня 2021
3989
23 Грудня 2021
13:57

Українська прем’єр-ліга оголосить тендер на медіаправа на матчі чемпіонату України з футболу у 2022 році

3989
До організації тендеру долучать консультантів з УЄФА.
Українська прем’єр-ліга оголосить тендер на медіаправа на матчі чемпіонату України з футболу у 2022 році
Українська прем’єр-ліга оголосить тендер на медіаправа на матчі чемпіонату України з футболу у 2022 році

«Українська прем’єр-ліга» (УПЛ) планує оголосити тендер із реалізації комерційних прав на трансляцію матчів чемпіонату України у лютому 2022 року. Про це «Детектору медіа» повідомив директор із маркетингу та розвитку УПЛ Максим Радченко.

За його словами, УПЛ спільно з Українською асоціацією футболу (УАФ) працює над організацією тендеру: «До організації цього процесу були залучені усі клуби УПЛ».

Також Радченко розказав, що Прем’єр-ліга вдячна УАФ за залучення консультантів з УЄФА.

«Ми прагнемо зробити тендер максимально прозорим», – додав він і сказав, що його умови оголошуватимуться на запит учасників після початку тендерного процесу.

Наразі планується, що тендер оголошуватимуть на три сезони. Однак це питання ще обговорюється.

Напередодні, 22 грудня, під час випуску проєкту «ТаТоТаке» на ютуб-каналі ексдиректор з розвитку «Карпат» Сергій Болотніков розказав, що за його інформацією до проведення тендеру залучать сертифіковану компанію з УЄФА.

«За моєю інформацією "1+1" не буде боротися за єдиний пул. Залишаються канали "Футбол" та Megogo. У кулуарах кажуть, що саме Megogo беззаперечний фаворит цього тендеру. "Футболи" будуть боротись до останнього, бо це їхній останній шанс. Вони можуть виставити неринкову ціну», – прогнозує експерт.

У пресслужбі «Медіа Групи Україна» перспективи участі у тендері прокоментували так: «Тендер ще не оголошено. Ми є трансляторами зараз, то чому виникає припущення, що ми можемо не брати участь у новому тендері?».  У пресслужбі «1+1 медіа» сказали, що станом на сьогодні не відбулося жодних офіційних контактів з приводу тендеру: «Наразі 1+1 media має чинні довгострокові угоди з клубами, з якими співпрацюємо. І поки не бачимо сенсу щось змінювати у наших контрактах. Плануємо дотримуватися вже існуючих домовленостей».

«Детектор медіа» звернувся до  ОТТ-сервісу Megogo з проханням прокоментувати можливу участь у тендері.

Нагадаємо, у 2019 році телеканали «Футбол» були готові заплатити за трирічні права усіх матчів УПЛ за три сезони 16,5 млн грн. Однак тоді футбольні клуби Прем'єр-ліги України не домовилися про створення єдиного телевізійного пула на трансляцію матчів на сезон 2019-2020. Чотири клуби («Динамо», «Зоря», «Десна» та «Дніпро-1») виступили проти створення єдиного телепула. Згодом ці клуби підписали довгострокові контракти з групою «1+1 медіа». А більша частина прав дісталась каналам «Футбол».

Сергій Болотніков під час програми «ТаТоТаке» розказав, що наразі ОТТ-сервісу буде важко зібрати на ринку суму, яка б компенсувала вартість прав на внутрішній чемпіонат з футболу: «Є ядро футбольної аудиторії – 300-500 тисяч. Візьмемо верхню планку – 500 тисяч людей. За права Megogo мають запропонувати принаймні 5-6 млн доларів, які зараз платять "Футболи". Плюс 2-3 мільйони йдуть на продакшн. Тобто 7-8 млн доларів треба отримати від підписників. Для цього треба, щоб 500 тисяч футбольної аудиторії підписались на Megogo, і вони мають сплачувати 430 гривень. Таку суму на ринку сервіс не збере».

Нагадаємо, на початку 2021 року Megogo офіційно підтвердив, що виграв тендер на трансляцію Ліги чемпіонів УЄФА, Ліги Європи УЄФА та Ліги конференцій УЄФА сезонів 2021-2024 років і здобув права на показ цих матчів в Україні на всіх платформах, включно з телевізійними. Megogo не домовився з «Медіа Групою Україна» щодо УЄФА, але співпрацює з Volia. Тому футбольні матчі УЄФА наразі виходитимуть лише на ОТТ-платформах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3989
Читайте також
18.01.2022 13:00
Семен Случевський
Юрій Дзекунов
Ігор Свиридов
для «Детектора медіа»
2 785
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду