detector.media
02.08.2022 15:15
У тендері за матчі Української прем’єр-ліги змагаються Megogo та Setanta Sports
У тендері за матчі Української прем’єр-ліги змагаються Megogo та  Setanta Sports
Переможця ліга планує обрати 4 серпня.

Участь у тендері «Української прем’єр-ліги» (УПЛ) на повний пакет медіаправ на матчі чемпіонату України з футболу у 2022 році беруть медіасервіс Megogo та  телеканал Setanta Sports. Про це у коментарі «Детектор медіа» розказав виконавчий директор Української прем’єр-ліги Євген Дикий.

Тендер УПЛ оголосила  20 липня, заявки приймались до 27 липня.

Повний пакет прав  включає ексклюзивну ретрансляцію усіх матчів Української прем’єр-ліги  на всіх платформах.  При цьому один матч туру має бути у загальному доступі. Після  певного періоду ембарго трансляції матчів ліги мають бути доступні на ютубі.

Окрім повного пакету прав є права на трансляцію окремих матчів та хайлати. Заявку на ці права, за словами Євгена, подав канал «Еспресо».

Рішення щодо обрання переможця тендеру УПЛ планує оголосити 4 серпня під час зборів учасників.

Євген Дикий  звернув увагу на те, що  ліга сподівається цього року  мати єдиний пул і  отримати зовнішнього ретранслятора, однак готується і до плану «Б», який передбачає запуск власного ОТТ-сервісу.

«Щодо запуску свого сервісу «УПЛ-ТБ», головне питання – це кошти. Тому що продукт доволі дорогий. Виробництво трансляції одного матчу коштує близько 10 тисяч доларів. У сезоні у нас 240 матчів. Це приблизна сума на яку потрібно орієнтуватись при запуску своєї платформи. Але ми розглядаємо і таку можливість. І навіть маємо переговори з  кількома організаціями, які готові позичити нам такі кошти. Але сподіваємось, що до цього не дійде, і ми отримаємо зовнішнього ретранслятора. Якби у тендері зараз брали участь «Футболи», то конкуренція була б сильнішою і ми могли отримати більш привабливу пропозицію. Але будемо сподіватись, що з часом ситуація зміниться і всі учасники процесу будуть задоволені», - сказав Євген.

Нагадаємо, у 2019 році телеканали «Футбол» були готові заплатити за трирічні права усіх матчів УПЛ за три сезони 16,5 млн грн. Однак тоді футбольні клуби Прем'єр-ліги України не домовилися про створення єдиного телевізійного пула на трансляцію матчів на сезон 2019-2020. Чотири клуби («Динамо», «Зоря», «Десна» та «Дніпро-1») виступили проти створення єдиного телепула. Згодом ці клуби підписали довгострокові контракти з групою «1+1 медіа». А більша частина прав дісталась каналам «Футбол».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY