Група «1+1» створила «Архів війни» та розробляє лише україномовні серіали

Група «1+1» створила «Архів війни» та розробляє лише україномовні серіали

30 Травня 2022
1620
30 Травня 2022
13:30

Група «1+1» створила «Архів війни» та розробляє лише україномовні серіали

1620
Група працює над тим, щоб після війни розпочати повноцінне мовлення.
Група «1+1» створила «Архів війни» та розробляє лише україномовні серіали
Група «1+1» створила «Архів війни» та розробляє лише україномовні серіали

Група «1+1 медіа» тепер розробляє лише україномовні серіали. Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розказав директор компанії «Телевізійний бізнес» Максим Кривицький.

«Хочемо мати в  бібліотеці військово-патріотичні та пригодницькі стрічки на 48 епізодів. У першу чергу вироблятимемо ті серіали, які можна зняти за менші гроші, ніж зазвичай. Хочеться робити популярні серіали, для цього шукаємо відповідні історії»,  сказав він.

Як зміняться бюджети серіалів, зараз складно відповісти, вважає Кривицький: «Ми не можемо сказати, що серіали, які знімали за 4050 тисяч, зараз зніматимуть за 1015 тисяч доларів. Цей рік для нашої медіагрупи мав бути просто грандіозним. Ми планували виробництво високобюджетних серіалів, дорожчих, ніж 100 тисяч доларів за епізод, копродукцію світового рівня. Зібрали продюсерів, напрацьовували стратегічні плани на 23 роки вперед у співпраці з ОТТ-платформами. Тому зараз маємо адаптуватися».

Телеканал ТЕТ, який раніше орієнтувався на ситкоми, тепер хоче розширити жанрову лінійку: додати комедійні процедурали, романтичні або пригодницькі фільми. «Ми працюємо над тим, щоб наші герої були більш справжніми, щоби глядач міг себе з ними проасоціювати. Заявки, які в розробці, — про звичайних людей, сім’ї, друзів. У цілому хочеться відійти від казковості, тому що ситкоми, які в нас були до того часу, фрикуваті. А зараз хочеться справжніх емоцій, справжніх людей і справжніх героїв», – каже директорка каналу Оксана Петришин.

«2+2» веде переговори щодо зйомок із потенційними інвесторами. Канал працює над розробкою кількох історій про війну. «Я вважаю, що необхідно екранізувати перемоги нашої армії, розказувати про наших героїв та їхні досягнення. Зараз багато цікавих і достойних історій, про які потрібно говорити і які слід показувати», – додав очільник каналу Сергій Кизима.

Також медіагрупа створила «Архів війни», де оцифровує й накопичує всі матеріали, що стосуються війни. Ще один напрям роботи — документальні проєкти. Частина журналістів, які були частково залучені до створення марафону, їздять на фронт, у місця, звільнені від окупації, напрацьовують матеріали для майбутніх публіцистичних фільмів у межах документальних просвітницьких слотів «2+2» і «1+1».

Усі згадані проєкти вийдуть в ефір після перемоги України.

Нагадаємо, понад місяць тому частина комерційних телеканалів, які з початку повномасштабної війни транслювали спільний телемарафон «Єдині новини», повернулася до власного ефіру. Медіагрупа «1+1» вивела з марафону «2+2» і ТЕТ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1620
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду