Сергій Кизима, «2+2»: У 2023 році плануємо відзняти мінімум 44 години нових серіалів

Сергій Кизима, «2+2»: У 2023 році плануємо відзняти мінімум 44 години нових серіалів

9 Лютого 2023
3874
9 Лютого 2023
16:39

Сергій Кизима, «2+2»: У 2023 році плануємо відзняти мінімум 44 години нових серіалів

3874
Сергій Кизима: Дуже сподіваємося на підтримку держави, тому що зі зниженням активності рекламного ринку нам важко реалізувати проєкти виключно власними силами.
Сергій Кизима, «2+2»: У 2023 році плануємо відзняти мінімум 44 години нових серіалів
Сергій Кизима, «2+2»: У 2023 році плануємо відзняти мінімум 44 години нових серіалів

Генеральний продюсер телеканалу «2+2» Сергій Кизима в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, що у 2023 році планується продовжити виробництво нових серіалів попри труднощі воєнного часу.

«На 2023 рік перед нами стоїть велике як для воєнного часу завдання: зняти як мінімум дві 16-серійки і кілька 4-серійок, тобто 44 години нових серіалів загалом. Але ми в пошуку зовнішнього фінансування, зокрема копродакшену, також розраховуємо на державне фінансування. У нас зараз активно працює напрямок пошуку спільних інвестицій. Колеги, які мають можливість виїзду за кордон, постійно бувають на міжнародних фестивалях, кіноринках», — каже Кизима.

Генеральний продюсер висловив сподівання на підтримку держави, за його словами, через зниження активності рекламного ринку зараз «важко реалізувати проєкти виключно власними силами».

«І якщо ми знайдемо таке додаткове фінансування, ми готові збільшити обсяги виробництва як мінімум до 80 годин. У нас є якісні заявки, декілька сценарних груп уже працюють над текстами. Ми заявляємось на максимальну кількість конкурсів для отримання зовнішнього фінансування», — каже він.

У 2022 році канал закінчив постпродакшен близько 100 годин серіалів, які були у зйомках до початку великої війни, фіналізував всі проєкти, які були у виробництві, і зараз має готовий продукт для майбутніх сезонів.

Також канал виробив більше 20 годин лінійки «Загублений світ» — програми про волонтерів, медиків, про націю, яка виборює свою незалежність. Більшість із них уже були в ефірі, буквально кілька програм залишаються на 2023 рік, і ми продовжуємо виробництво цієї лінійки.

«У нас були великі документальні проєкти. "Пригоди Ваньки-окупанта на Київщині" — проєкт від департаменту журналістських розслідувань нашої групи, який вийшов восени. І проєкт "Відплата" від них же про події в Бучі та Ірпені, де ми зосередились на пошуку нелюдів, які займалися катуванням українців. Прем’єру цього проєкту ми теж плануємо на 24 лютого», — додав Кизима.

24 лютого на телеканалі «2+2» відбудеться прем’єра воєнної драми «Я – Надія» про медиків екстреної допомоги, які під час повномасштабного російського вторгнення рятують життя. Це перший воєнно-драматичний серіал телеканалу, знятий під час війни в Україні. 

Фото: пресслужба «1+1 media»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3874
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду